Στρατηγική συνεργασία της Πειραιώς με το «χρυσάφι» της λημνιακής παράδοσης

Στρατηγική συνεργασία της Πειραιώς με το «χρυσάφι» της λημνιακής παράδοσης

Η εταιρεία «Χρυσάφης ΑΒΕΕ» και η Τράπεζα Πειραιώς πρόκειται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα – σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr και της «ΥΧ» – τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας. Κοινός στόχος τους είναι η στήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία από την εκτροφή των ζώων και την παραγωγή του γάλακτος μέχρι την μεταποίησή του σε τελικό προϊόν.

Η εταιρεία «Χρυσάφης» με έδρα τη Λήμνο δραστηριοποιείται πάνω από τρεις δεκαετίες στον αγροδιατροφικό τομέα αναδεικνύοντας τον αιγαιοπελαγίτικο αέρα, το μεθυστικό άρωμα από τα κρινάκια της θάλασσας, την ομορφιά του πιο πεδινού νησιού του Βόρειου Αιγαίου

Συνεχίζοντας την πλούσια γαστρονομική παράδοση στον σιτοβολώνα του Αιγαίου, τη Λήμνο, αξιοποιεί τις μοναδικές πρώτες ύλες του: το γάλα από τα πρόβατα και τις αίγες για την παρασκευή των ΠΟΠ τυριών: της ναυαρχίδας του νησιού, το καλαθάκι και της φέτας. Από το αλεύρι δε της τοπικής ποικιλίας «μαυραγάνι» παρασκευάζονται τα αρτοσκευάσματα. Στα προϊόντα της επιχείρησης συμπεριλαμβάνονται τα τοπικά τυριά μελίχλωρο και κασκαβάλι, καθώς και τα βραβευμένα χειροποίητα ζυμαρικά «φλωμάρια».

Τα προϊόντα της λημνιακής εταιρείας κυκλοφορούν με το brand name «Χρυσάφη» και έμβλημα το κρινάκι της θάλασσας, ένα χαρακτηριστικό και σπάνιο στοιχείο της χλωρίδας της Λήμνου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 17/6