Συλλήψεις για παράνομο φυτοπροστατευτικό προϊόν απο Τουρκία

Συλήψεις για παράνομο φυτοπροστατευτικό προιόν απο Τουρκία
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Συνελήφθησαν στις 31 Μαρτίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, δύο άτομα ηλικίας 55 και 69 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.  Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με κατοχή και διακίνηση παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων από τους δύο ημεδαπούς, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.  

Κατά τη διάρκεια αυτής συνέλαβαν τους δράστες, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε αποθήκη, που χρησιμοποιούν από κοινού, καθώς και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 55χρονου, εντόπισαν συνολικά και κατέσχεσαν 204 πλαστικά δοχεία και 170 νάιλον συσκευασίες με φυτοπροστατευτικό προϊόν, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση – πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής και τα είχαν εισάγει παράνομα από την Τουρκία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησής τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας. 

Μ.Α.

-Διαφήμιση-