Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ροδόπη

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαρώνειας- Σαπών του Νομού Ροδόπης Γιάννης Σταυρίδης συνοδευόμενος από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Στις 7 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε τον οικισμό των Αμφίων όπου διαπίστωσε τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στις εισόδους του οικισμού οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί και βοηθούν στην αποστράγγιση των χωραφιών, παρέχοντας στον οικισμό για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια σημαντική προστασία.
Ακολούθως, βρέθηκε στην Αρίσβη και παρακολούθησε την εξέλιξη του καθαρισμού της αποστραγγιστικής τάφρου του οικισμού που προχωρά με ταχύτατο ρυθμό. Ο κ. Σταυρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης  που φέτος υλοποιούνται σε ολόκληρο το εύρος του Δήμου, κυρίως με ίδια χρηματοδότηση και μέσα.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η κατά το δυνατόν καλύτερη προστασία των οικισμών από την εκδήλωση ακραίων φαινομένων παρόμοιων με εκείνα που εκδηλώθηκαν πέρσι και ήταν πρωτοφανή στα ιστορικά του Δήμου.

Μ.Α.