Bραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς για 2 ελληνικά έργα

Bραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς για δύο ελληνικά έργα

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν χθες, 7/4/2016, τους νικητές των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά για το 2016 / Βραβεία Europa Nostra – την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή βράβευση στο χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι 28 βραβευθέντες από 16 χώρες επιλέχθηκαν για το υποδειγματικό τους έργο στους τομείς της αποκατάστασης, έρευνας, μακροχρόνιας προσφοράς στον πολιτισμό καθώς και της εκπαίδευσης, κατάρτισης και ευαισθητοποίησης. Ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων έκρινε 187 συνολικά υποψηφιότητες, που υποβλήθηκαν από φορείς αλλά και ιδιώτες, από 36 Ευρωπαϊκά κράτη, και επέλεξε τους νικητές. Πολίτες από όλον τον κόσμο μπορούν πλέον να ψηφίσουν μέσω διαδικτύου για το Βραβείο Κοινού και να προωθήσουν το βραβείο/τα βραβεία της χώρας τους, ή άλλης ευρωπαϊκής χώρας.

Ανάμεσα στου βραβευθέντες βρίσκονται και δύο ελληνικές συμμετοχές στην Κατηγορία “Αποκατάσταση”: η Βυζαντινή Εκκλησία του Αγ. Πέτρου στην Καστάνια της Μάνης και ο Παραδοσιακός Νερόμυλος στον Αγ.Γερμανό των Πρεσπών!