Αν. Χανιώτης: Ευκαιρία για την ελληνική γεωργία η Νέα ΚΑΠ

«Ευκαιρία» για την ελληνική γεωργία χαρακτήρισε την Νέα ΚΑΠ ο κ. Αναστάσιος Χανιώτης, Διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο 2οΠανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που ολοκληρώθηκε χθες (5/11) στο Ζάππειο.

Όπως εξήγησε ο κ. Χανιώτης, πέραν των 19,5 δισ.ευρώ που θα εισρεύσουν στον πρωτογενή τομέα, ο γενικός προσανατολισμός της ΚΑΠ μεταξύ άλλων ευνοεί τομείς όπου υπάρχουν ελληνικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και ενισχύει την εξαγωγική προσπάθεια ποιοτικών προιόντων. Μιλώντας για το σύνολο της ΕΕ, σημείωσε ότι οι μακροπρόθεσμες προτεραιότητες πρέπει να αναφέρονται σε μια βιώσιμη γεωργία προσανατολισμένη στη γνώση, προσανατολισμένη στις αγορές και την ανταγωνιστικότητα, στην ανάπτυξη και στην απασχόληση στην ύπαιθρο.

Ειδικά για την απασχόληση ανέφερε ότι στον πρωτογενή τομέα καταγράφεται μείωση στις θέσεις εργασίας κατά μήκος της διατροφικής αλυσίδας, ενώ ο ρόλος των υπηρεσιών στην ύπαιθρο υποτιμάται.