Γερμανία: 50 εκατ. κοτοπουλάκια σκοτώνονται κάθε χρόνο επειδή δεν συμφέρουν

Γερμανία: 50 εκατ. κοτοπουλάκια σκοτώνονται κάθε χρόνο επειδή δεν συμφέρουν

Εκατομμύρια νεογέννητα κοτοπουλάκια σκοτώνονται κάθε χρόνο στη Γερμανία, επειδή τα αρσενικά δεν αξίζουν τίποτα για την επιχείρηση των πουλερικών. Ακόμα κι αν οι εμπειρογνώμονες το έχουν καταγγελθεί ως παραβίαση των νόμων της καλής διαβίωσης των ζώων, το Βερολίνο αποφάσισε ενάντια στην απαγόρευση της πρακτικής αυτής.

Στα βιομηχανικά εκκολαπτήρια, τα αρσενικά και θηλυκά κοτοπουλάκια διαχωρίζονται από τους εργαζόμενους. Τα θηλυκά στέλνονται εκτός για να εκτραφούν για τα αυγά τους, ενώ τα αρσενικά είτε σκοτώνονται από ένα μηχάνημα τεμαχισμού ή αερίζονται με διοξείδιο του άνθρακα. Όλα αυτά γιατί η γεωργική επιχείρηση δεν βλέπει κανένα κέρδος στα αρσενικά.

Μόνο στη Γερμανία, μεταξύ 45 και 50 εκατ. νεογνά κοτοπουλάκια σκοτώνονται κάθε χρόνο, το οποίο συνιστά άμεση παραβίαση της νομοθεσίας για την καλή διαβίωση των ζώων, σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς, επειδή συχνά υποφέρουν όταν υπόκεινται σε ευθανασία. Παρ ‘όλα αυτά, ο κυβερνών συνασπισμός της Γερμανίας αποφάσισε ενάντια στην απαγόρευση της πρακτικής, για οικονομικούς λόγους.

«Η βελτίωση της καλής μεταχείρισης των ζώων δεν θα συμβεί μέσα από απαγορεύσεις, γίνεται μέσω της συνεργασίας με τους ίδιους τους αγρότες,» δήλωσε ο Dieter Stier (CDU), προειδοποιώντας ότι η διαφορετικά ζωική παραγωγή θα «μεταναστεύσει» στο εξωτερικό.

«Το προπέτασμα καπνού που ο υπουργός Γεωργίας Christian Schmidt έχει σχηματίσει γύρω από το θέμα είναι μια δήλωση πολιτικής χρεοκοπίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γεωργικής πολιτικής των Πρασίνων, Friedrich Ostendorff.

Οι Πράσινοι θέλουν να απαγορευτεί η σφαγή και υπέβαλαν αίτηση στην Ομοσπονδιακή Βουλή ο βιομηχανικός τεμαχισμός των νεοσσών που είναι στη ζωή μόλις μια μέρα να τεθεί εκτός νόμου.

Οι περιφέρειες της Γερμανίας, επίσης, θέλουν να δοθεί ένα τέλος στη μαζική δολοφονία των νεογέννητων. Οι περιφερειακές αρχές κατήγγειλαν στο παρελθόν τη σφαγή αρσενικών νεοσσών ως ασυμβίβαστη με τη νομοθεσία καλής διαβίωσης των ζώων.

EurActiv