Πλήθος κόσμου στη «Γιορτή Κρασιού» στο Ελατοχώρι Πιερίας

Πλήθος κόσμου στη «Γιορτή Κρασιού» στο Ελατοχώρι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Γιορτή Κρασιού» στο Ελατοχώρι Πιερίας, που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, η ομάδα νέων του Ελατοχωρίου, οι οινοποιοί και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Στόχος, να προβληθεί η αμπελουργική ζώνη και να δημιουργηθεί ένας ακόμη μοχλός ανάδειξης της περιοχής.

Η προσέλευση των επισκεπτών στη φετινή διοργάνωση ξεπέρασε τους 1500 επισκέπτες, ενώ η πληρότητα των καταλυμάτων άγγιξε το 100%. Για μία ακόμη χρονιά οι επισκέπτες ταξίδευσαν, μέσα από τον οινοτουρισμό, στα μονοπάτια της γεύσης, γνωρίζοντας ποικιλίες σταφυλιών  που καλλιεργούνται στη Πιερία. Είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους οινοποιούς, να δοκιμάσουν κρασιά της αρεσκείας τους και να γνωρίσουν εκλεκτά κρασιά γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών, ξηρά, ημίγλυκα, λευκά, ροζέ και ερυθρά, από νέες και παλαιωμένες σοδειές, καθώς και να θαυμάσουν ένα μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς. Δεν έλειψε η γευστική δοκιμή τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τη Πιερία.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου σε δήλωσή της ανέφερε: «Το  Ελατοχώρι συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα ώστε να αναπτύξει θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο οινικός, και να προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου. Οι δράσεις μας έχουν σαν σκοπό να προβάλουμε όσο μπορούμε περισσότερο την περιοχή μας και μέσα από μια άλλη οπτική γωνία να γνωρίσουν οι επισκέπτες την Πιερία».