Διαβαλκανικό φόρουμ για τα τρόφιμα στη Θεσσαλονίκη

Η διοργάνωση του αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO

Διαβαλκανικό φόρουμ για τα τρόφιμα στη Θεσσαλονίκη

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Βαλκανικών χωρών στους κλάδους των τροφίμων και ποτών θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός διήμερου διαβαλκανικού συνεδριακού γεγονότος, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Προπομπός του διήμερου αυτού συνεδρίου θα αποτελέσει μία ευρεία συνάντηση φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, η οποία συγκαλείται με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα το ερχόμενο Σάββατο 2 Απριλίου στις 12.00 στην αίθουσα του Δ.Σ. της ΔΕΘ-HELEXPO.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση έχουν προσκληθεί παραγωγικοί, επιστημονικοί και πολιτιστικοί φορείς.

Το διαβαλκανικό αυτό forum θα προσκαλέσει προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου και της επιχειρηματικής κοινότητας από τις Βαλκανικές χώρες, προκειμένου να συμμετάσχουν στον προβληματισμό και τη συζήτηση, να αναγνωρίσουν προβλήματα και να ενδυναμώσουν τα ιδιαίτερα προϊόντα του κλάδου τροφίμων-ποτών, αναδεικνύοντας ευκαιρίες για επενδύσεις.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια του θα δοθεί έμφαση σε επενδυτικές ευκαιρίες, τις οποίες μπορούν να υποστηρίξουν οι διασυνοριακές συνεργασίες και οι εφαρμογές τεχνολογίας, στην ενημέρωση για τα τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τις κρατικές ενισχύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Με την παράκληση να δημοσιευθεί, να μεταδοθεί ή να αναρτηθεί.