Διανομή ακτινιδίων στα Γρεβενά

Και τα ακτινίδια «βάφτηκαν» κίτρινα

Συνεχίζεται η προσπάθεια στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, με την τελευταία να αναλαμβάνει τον ρόλο της επικεφαλής εταίρου της Κοινωνικής Σύμπραξης που έχει συσταθεί για τον νομό. Μετά τη διανομή ροδάκινων και πορτοκαλιών, 20 περίπου τόνοι ακτινίδιων παρελήφθησαν την Πέμπτη (3/12), και αναμένεται να μοιραστούν σε κατοίκους της περιοχής που χρήζουν βοηθείας.

Τα ακτινίδια θα φυλαχθούν δωρεάν στα ψυγεία της ΕΑΣ Γρεβενών. Στη συνέχεια, θα παραληφθούν από τον δήμο Γρεβενών, τον δήμο Δεσκάτης και την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών (που ως εταίροι της σύμπραξης αναλαμβάνουν να διαθέσουν την ποσότητα στους δικαιούχους), όλες οι ποσότητες ακτινιδίων που τους αναλογούν, σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχουν αποστείλει στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Γρεβενών, προκειμένου να ορίσουν οι ίδιοι τις ημερομηνίες, καθώς και τα σημεία διανομής τους.

Οι δικαιούχοι, κατά προτεραιότητα της διανομής, θα είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) και οι κάτοχοι της κάρτας σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, οι δικαιούχοι των κοινωνικών παντοπωλείων και τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι δικαιούχοι, με την επίδειξη της κάρτας σίτισης, το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αριθμός μελών οικογένειας), θα παραλαμβάνουν την ανάλογη ποσότητα φρούτων.