Διατάξεις αφαιρούν από την τοπική αυτοδιοίκηση τα έσοδα από τα δικαιώματα χρήσης βοσκής

Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ για την επιστροφή Ταμειακών Διευκολύνσεων της πρώην ΑΤΕbank

Την απόσυρση των διατάξεων νομοσχεδίου με τις οποίες αφαιρούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση τα έσοδα από τα δικαιώματα χρήσης βοσκής ζητά ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ- ΚΜ) Λάζαρος Κυρίζογλου, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου.

         Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, με τις διατάξεις αυτές, τα δικαιώματα χρήσης βοσκής αφαιρούνται από τους Δήμους και «παραχωρούνται στις οικείες Περιφέρειες, στις οποίες περιέρχονται και οι πρόσοδοι από την εκμίσθωση αυτών» ενώ προηγήθηκαν η αφαίρεση του φόρου ζύθου από τους Δήμους και των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας στις περιπτώσεις των συμβάσεων παραχώρησης.

         «Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με τις προβλέψεις του ως Σχεδίου Νόμου που αφαιρούν, εντελώς αναιτιολόγητα, ένα ακόμη δημοτικό πόρο και ζητούμε την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων με επαναφορά της αρχικής διατύπωσής τους (όπως αυτή είχε τεθεί και στην διεξαχθείσα δημόσια διαβούλευση)» σημειώνει ο κ. Κυρίζογλου στη σχετική επιστολή.