ΕΛΓΑ: Πληρωμή αποζημιώσεων φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, ύψους 3.4 εκατ. ευρώ

Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 25 εκατ. ευρώ την Τρίτη 9 Απριλίου, από τον ΕΛΓΑ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα από τον ΕΛ.Γ.Α, (σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού) οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων μιας ακόμα πληρωμής αποζημιώσεων προς την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 3.671 δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Οι αποζημιώσεις αυτές, αφορούν

α) εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές,  εσπεριδοειδή, και καπνά από διάφορα ζημιογόνα αίτια το έτος 2014 (εκτιμήσεις/επανεκτιμήσεις). Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων αυτών ανέρχεται στα 1,5 εκατ. ευρώ με τις Π.Ε.Μεσσηνίας, Λακωνίας και Πιερίας να απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό.

β) εκκαθαρίσεις ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο όλης της χώρας από διάφορα ζημιογόνα αίτια το έτος 2015. Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων αυτών ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ . Διευκρινίζεται ότι για τις ζημιές αυτές που συνδέονται με την Δήλωση Εκτροφής 2015 καταβάλλεται αποζημίωση στους κτηνοτρόφους που είχαν λάβει γνώση των πορισμάτων εκτίμησης και είχαν εξοφλήσει την ασφαλιστική εισφορά 2015 (στην περίπτωση απ’ ευθείας κατάθεσης) ή τους παρακρατήθηκε από την επιδότηση το 90% της ασφαλιστικής εισφοράς 2015, εφόσον μας είχαν εξουσιοδοτήσει σχετικά.

Αναμενόμενη ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους η Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά Νομό