Ευχαριστήρια επιστολή νεαρού καπνοκαλλιεργητή στην ΣΕΚΕ για την επένδυση της εταιρείας στην Ξάνθη

Ευχαριστήρια επιστολή νεαρού καπνοκαλλιεργητή στην ΣΕΚΕ για την επένδυση της εταιρείας στην Ξάνθη

Ο Κώστας Τολμίδης (ποντιακής καταγωγής) από το χωριό Πασχαλιά Σταυρούπολης (Ξάνθη), με μια επιστολή που αποτελεί και ένα ευχαριστώ καρδίας στη ΣΕΚΕ, έσπευσε να ευχαριστήσει την βιομηχανία επεξεργασίας καπνού που με την επένδυση της στην ακριτική περιοχή για την στήριξη της καλλιέργειας βιολογικών καπνών, έδωσε ένα σοβαρό οικονομικό εισόδημα στους καπνοκαλλιεργητές, όχι μόνο να επιβιώσουν τις οικογένειές τους αλλά και να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Ο Κώστας Τολμίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στα ΤΕΙ Πρέβεζας, σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ωστόσο η οικογένειά του δεν μπορούσε να τον σπουδάσει με αποτέλεσμα να αναγκαστεί λόγω της κρίσης να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στη Πασχαλιά Σταυρούπολης, «κομματιάζοντας» τα όνειρά του.

Ωστόσο η επένδυση της ΣΕΚΕ στην Σταυρούπολης και η επίμονη προσπάθειά της να ενισχύσει την καλλιέργεια των βιολογικών καπνών, είχαν ως αποτέλεσμα η οικογένειά της να καλλιεργήσει καπνά και να μπορέσει με το εισόδημά της να δώσει το κουράγιο και την δύναμη στον παιδί τους να συνεχίσει τις σπουδές του.

Η επιστολή καρδιάς του νεαρού φοιτητή, «μιλάει» μέσα από λίγες σειρές, μόνη της… για την ευγνωμοσύνη που αισθάνθηκε να πει στους ανθρώπους της ΣΕΚΕ. Στον Πρόεδρό της Παναγιώτη Ταρενίδη και τον άνθρωπο των νέων δρόμων της… Τον Αλέξανδρο Κοντό.

Η Επιστολή Τολμίδη

Όταν το 2015 απευθύνθηκα στη ΣΕΚΕ ζητώντας υποστήριξη για να μπω στην καλλιέργεια των βιολογικών καπνών στη Σταυρούπολη, είχα μόλις εγκαταλείψει τις σπουδές μου  και αναζητούσα ένα εισόδημα για την οικογένειά μου που αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Δυστυχώς, στην περιοχή μας οι επιλογές ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές και η οικογένειά μου είχε μεγάλη ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης.

Η οικονομική αδυναμία ήταν και ο λόγος για τον οποίο προσωπικά αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τις σπουδές μου και να έρθω στην πατρίδα μου για να βοηθήσω, όπως μπορώ, την οικογένεια.

Η απόφαση αυτή αποδείχθηκε πολύ σημαντική ευκαιρία για εμένα προσωπικά, αφού όχι μόνο διασφάλισε ένα πολύ ικανοποιητικό εισόδημα για την οικογένειά μου, αλλά στη συνέχεια μου έδωσε και την ευκαιρία να συνεχίσω τις σπουδές που είχα εγκαταλείψει λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Σήμερα παραμένουμε δυναμικά στην καλλιέργεια, αυξάνοντας όσο περισσότερο μπορούμε τις εκτάσεις και ευχαριστούμε τη ΣΕΚΕ για την υποστήριξη που μας παρέχει και φυσικά για τη θετική προοπτική που δημιούργησε στην περιοχή μας.

Είναι σημαντικό να τονίσω ότι η καπνοκαλλιέργεια ήταν και είναι η πηγή εισοδήματος που μας κρατά στον Τόπο μας και μας δίνει μια προοπτική για το μέλλον.

Τολμίδης Κώστας