Κλειστό ξανά το τελωνείο στον Προμαχώνα

Κλειστό ξανά το τελωνείο του Προμαχώνα

Μετά από ένα 24ωρο λειτουργίας, το τελωνείο στον Προμαχώνα έκλεισε εκ νέου το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με τον πρωθυπουργό. Τελικές αποφάσεις αναμένονται το μεσημέρι της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου που συμμετείχε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό εξέφρασε την απογοήτευσή του από τη συνάντηση αν και αναγνώρισε δύο θετικά στοιχεία.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι έπεσαν στο κενό οι προτάσεις που έθεσαν οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα για θέματα κόστους παραγωγής, αφού «ούτε αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά ούτε και χαμηλό ρεύμα συζήτησε ο πρωθυπουργός».

Αναφέρθηκε και στα θετικά της συνάντησης, λέγοντας: «Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε το αφορολόγητο, ενώ η συνδεδεμένη και εξισωτική δεν θα μπαίνουν σαν εισόδημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο του Προμαχώνα, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα βρίσκονται αγρότες και από τη Χαλκιδική και την Κρήτη.