Λάρισα: Συζήτηση για τη δημιουργία Ομάδας Παραγωγών Λαχανικών

Λαχανικά - κηπευτικά

Τη διοργάνωση μιας πρώτης συνάντησης – συζήτησης με θέμα τη δημιουργία Ομάδας Παραγωγών Λαχανικών ανέλαβε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων αγροτών, ύστερα από το σχετικό ενδιαφέρον που είχε εκφραστεί στην περιοχή. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, και ώρα 5 μ.μ., στα γραφεία του συνεταιρισμού (Αγχιάλου 4, Φιλιππούπολη, τηλέφωνο επικοινωνίας 2410 – 617104) και την ενημέρωση για τη δημιουργία της Ο.Π. Θα πραγματοποιήσει ο τεχνικός σύμβουλος του Α.Σ. κ. Ιωάννης Καραστέργιος.

Καλεσμένα είναι όλα τα μέλη του συνεταιρισμού, καθώς και αγρότες των οποίων τα ενδιαφέροντα ή η ενασχόληση άπτονται της καλλιέργειας λαχανικών (κηπευτικά). Η πρωτοβουλία του Α.Σ. πάρθηκε λόγω του ενδιαφέροντος των παραγωγών – καλλιεργητών να συγκροτήσουν Ομάδα Παραγωγών, γιατί τα νέα δεδομένα της αγοράς, η εξέλιξη της νέας ΚΑΠ και ο αναπτυξιακός νόμος 2015 – 2020, δίνει μεγάλα περιθώρια συγκρότησης και ανάπτυξης αυτού του εγχειρήματος.

Να σημειωθεί ότι ο Α.Σ. έχει δημιουργήσει Νέα Ομάδα Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας, με τη συμμέτοχη πολλών παραγώγων. Ήδη, για το έτος 2015, ενεργοποιήθηκαν σαν Ομάδα Παραγώγων και διέθεσαν πάνω από 50.000 τόνους Βιομηχανικής Τομάτας. Επίσης, έχει δημιουργηθεί Ομάδα Καλλιεργητών Οσπρίων, έχει παρθεί η απόφαση για των εσωτερικό κανονισμό και συντονίζεται η καλλιεργητική χρόνια 2015 – 2016.

Επιμέλεια: Νίκος Γαργαλάκος