Με αφετηρία τον ΟΓΑ ξεκινούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Με αφετηρία τον ΟΓΑ ξεκινούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Ειρηνικές διαμαρτυρίες έξω από τα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη- Κοζάνη- Γιάννενα – Λάρισα- Λαμία – Πάτρα – Τρίπολη- Ηράκλειο) ξεκινούν από σήμερα, 13/1 τα μέλη της Πρωτοβουλίας των Αγροτών. «Είναι ανάγκη να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην σχεδιαζόμενη κατάργηση του Οργανισμού και την ένταξή μας στο κοινό ταμείο ΙΚΑ με απρόβλεπτες συνέπειες», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Επίσης σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά στο ypaithros.gr ο Βαγγέλης Μπούτας αύριο, 14/1, στην Καρδίτσα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Καρδίτσα προκειμένου να αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία των κινητοποιήσεων. Πάντως σύμφωνα με όσα μας αναφέρει η ημερομηνία ορόσημο έναρξης των μπλόκων είναι η 20η Ιανουαρίου. «Αυτή την στιγμή πάντως έχουμε έξω περίπου 1.000 τρακτέρ», συμπληρώνει στο ypaithros.gr, ο Καρδιτσιώτης συνδικαλιστής.

Εν τω μεταξύ έτοιμοι να συγκρουστούν με την κυβέρνηση, δηλώνουν οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου και ανεβαίνουν στην Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο, στις 14 Ιανουαρίου για την Πανελλαδική Συνάντηση Αγροτών και Επιτροπών Αγώνα με πρόταση για πανελλαδική κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς και σε σημαντικούς κόμβους.

Παράλληλα, στην Γενική Συνέλευση των αγροτικών συλλογών στην Σκύδρα, στις 11/1/2016, οι ροδακινοπαραγωγοί από την Πέλλα και την Ημαθία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ της Βέροιας την Παρασκευή (15/1/2016).

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι διαμαρτύρονται τόσο για τη φορολογία όσο και για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Πελοποννήσου. Μπλόκα ετοιμάζουν να στήσουν από 17 Ιανουαρίου και οι αγρότες στη Μεσσηνία, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους οι αγρότες τονίζουν: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες με τα γεωργικά τους μηχανήματα, τρακτέρ, κλπ, στις 17 Γενάρη στον Κόμβο της Μεσσήνης, στο σταθμό, να ξεκινήσουμε την οργάνωση Παμεσσηνιακού Μπλόκου». Αγροτικό παναργολικό συλλαλητήριο, κατά του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, διοργανώνει για την προσεχή Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, στην εθνική οδό Άργους – Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας στην Δαλαμανάρα και καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος με τα τρακτέρ τους.

Την απόφαση να ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις πήραν πριν λίγο οι αγρότες σε σύσκεψη στο Εργατoϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα την Κυριακή 17 Ιανουαρίου η απόφαση των αγροτών είναι να βγουν στις πλατείες των χωριών τους ενώ αργότερα θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με μπλόκο στον κόμβο των Ριζίων του κάθετου άξονα Αρδανίου – Ορμενίου.