Με τρακτέρ θα υποδεχτούν, την Τετάρτη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες της Ροδόπης

Υποδοχή με τρακτέρ του Β. Αποστόλου στην Κομοτηνή στις 20/1

Εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων αποφάσισαν να «υποδεχθούν» οι αγρότες της Ροδόπης τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται στην Κομοτηνή την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Σκοπός των αγροτών είναι να επιδώσουν στον κ. Αποστόλου ψήφισμα, που θα έχουν καταρτίσει από κοινού με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δικηγόρους και άλλους παραγωγικούς φορείς του νομού και να προκαλέσουν «έναν διάλογο από μηδενική βάση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, για τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο τη κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, θα ξεκινήσουν από τον κόμβο της Εγνατίας οδού, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, το μεσημέρι της Τρίτης 19/1.

Τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν αρχικά στο ύψος του 5ου χιλιομέτρου Κομοτηνής -Ξάνθης και τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου και θα καταλάβουν θέσεις στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας. Εκεί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται η άφιξη στην Κομοτηνή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η μετέπειτα στάση των αγροτών της Ροδόπης, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση των αγροτικών συλλόγων, θα καθοριστεί σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή, ενώ δεν απέκλεισαν οι ίδιοι, το ενδεχόμενο να προβούν και στο κλείσιμο δρόμων ή και της Εγνατίας οδού.

Τρίπολη

Εν τω μεταξύ, αγρότες της ΠΑΣΥ έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ στη λεωφόρο Ναυπλίου και Αλέξ. Σούτσου στην Τρίπολη και έχουν αποκλείσει την είσοδο των γραφείων. Οι αγρότες έχουν απλώσει πανό έξω από το κτίριο του Οργανισμού και διαμαρτύρονται για τη νέα φορολογία των αγροτών και το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι θα είναι η ταφόπλακα για τη μικρομεσαία αγροτιά.