Οικοτουρισμός σε άλλη διάσταση στην Αμφίκαια

Οικοτουρισμός σε άλλη διάσταση στην Αμφίκαια

Διακόσια στρέμματα γης και ο Παρνασσός στο βάθος ορίζουν έναν μικρό παράδεισο, που υπακούει στα ανθρώπινα μέτρα. Ο πρότυπος χώρος αγροτουριστικών δραστηριοτήτων «Αμφίκαια» δεν είναι ένα τυπικό ξενοδοχείο, αλλά μια φιλόξενη αγκαλιά γεμάτη εμπειρίες.

Κάπως έτσι το παρουσίασε στην «ΥΧ» ο ιδιοκτήτης του, Φαίδων Μόρρος: «Κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα και με άλλα πολυλειτουργικά αγροκτήματα, για να αναδείξουμε ένα άλλο εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού. Αυτό που να σέβεται τον άνθρωπο, την παράδοση και την οικολογία. Εδώ, προστατεύουμε τη γη και την καλλιεργούμε με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Παράγουμε όσα μπορεί να μας χαρίσει και συντηρούμε αληθινές γεύσεις, που κοντεύουν να λησμονηθούν. Εκτρέφουμε περήφανα θεσσαλικά άλογα και σκυριανά πουλάρια, που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, και συντηρούμε κατοικίδια που χαίρονται, ελεύθερα, τη φροντίδα μας. Προσφέρουμε εγκάρδια φιλοξενία σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και να θυμηθούν τη μυστική γλώσσα του βουνού».

Δεν είναι τυχαίο ότι όλη αυτή η πολύχρονη προσπάθεια βραβεύτηκε από την επίτροπο και αντιπρόεδρο της ΕΕ, Βίβιαν Ρέντιγκ, διότι οι οραματιστές υλοποίησαν ευρωπαϊκά προγράμματα, προσαρμοσμένα σε υψηλές απαιτήσεις, και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για δράσεις στην ύπαιθρο.

Γιάννης Σάρρος