Ολοκληρώνεται η Κάρλα, καμπανάκι για Αχελώο

Ολοκληρώνεται η Κάρλα, καμπανάκι για Αχελώο

Μειωμένα είναι τα κονδύλια στις Περιφέρειες, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Κώστας Αγοραστός μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

«Αν δεν ενεργοποιηθεί άμεσα το νέο ΕΣΠΑ, θα έχουμε προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, ο οποίος αναφέρθηκε στα περίπου 1.800 μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας αυτήν την περίοδο: οδικά, αρδευτικά, πολιτιστικά, ενεργειακά κ.ά.

Τόνισε πως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις κι εμμέσως πλην σαφώς έστρεψε τα πυρά του , για τις καθυστερήσεις όχι μόνο στο υπουργείο Οικονομίας αλλά κατεξοχήν στην Περιφέρεια Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα των υδάτινων πόρων , που εξαντλούνται και στο γεγονός ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος όλα τα χρήματα που δαπανήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια να πεταχτούν, καθώς δεν υλοποιείται το έργο της εκτροπής του Αχελώου. Πιο αισιόδοξος ωστόσο ήταν για το έργο άρδευσης από τη λίμνη Κάρλα τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσα χρήματα για να πληρωθούν οι εργολάβοι.

Στις παρεμβάσεις τους κυβερνητικοί βουλευτές Χρυσούλα Κατσαβριά -Σιωροπούλου αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης όπως ο Χρήστος Μπουκώρος (ΝΔ) από τη Θεσσαλία έθεσαν και ζήτημα σύνδεσης του λιμανιού του Βόλου με την Ήπειρο και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τη μεταφορά των προϊόντων, που θα σήμαινε ιλιγγιώδη ανάπτυξη και για τις δυο περιοχές αλλά και γενικότερα για τη χώρα.

Άννα Στεργίου