Ο Μάρκος Μπόλαρης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσ/νικης

Ο Μάρκος Μπόλαρης στην Αμερική Γεωργική Σχολή και στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσ/νικης

Την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης (Σχολή Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων) επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης.

Την εμπειρία και τη γνώση της εφαρμοσμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας στον αγροδιατροφικό τομέα συζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης κατά την επίσκεψή του στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, με τον Πρόεδρο της Πάνο Κανέλλη. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στο αγρόκτημα της Σχολής και τις εγκαταστάσεις της.

Ο κ. Μπόλαρης ζήτησε συνεχή και ουσιαστική συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο. Ειδικότερα ζήτησε την εμπειρία της Σχολής, ως μοντέλου εκπαιδευτικής διαδικασίας που συνδυάζει το γνωστικό αντικείμενο με την εφαρμοσμένη πρακτική, με στόχο να χρησιμοποιηθεί σε ευρύτερες εκπαιδευτικές εφαρμογές στη χώρα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη, τον Αναπληρωτή Παναγιώτη Τζιώνα, καθώς και το συμβούλιο του Ιδρύματος. Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν θέματα, αρμοδιότητας του υπουργού πάνω στα οποία είναι δυνατή η δημιουργική συνεργασία και η αξιοποίηση των σχολών Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ. Ο κ. Μπόλαρης διαβεβαίωσε, ότι το υπουργείο θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του ΑΤΕΙ και ιδιαίτερα της Σχολής Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων σε σχέση με τη λειτουργία του αγροκτήματος για την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών, καθώς και για τη λειτουργία των εργαστηρίων της σχολής.

Τόνισε την ανάγκη δημιουργίας πλαισίου αξιοποίησης των ακαδημαϊκών δυνατοτήτων του Ιδρύματος, με σκοπό τη διαμόρφωση εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ερευνητικών πρωτοβουλιών που θα δώσουν στη χώρα τη δυνατότητα αξιοποίησης του πλεονεκτήματος που διαθέτει στον αγροδιατροφικό τομέα.

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στους φοιτητές των τμημάτων Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων, ο κ. Μπόλαρης σχολίασε πως βρίσκονται την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο χώρο για να απαντήσουν στην πρόκληση της χώρας για ανασυγκρότηση της αγροδιατροφικής παραγωγής σε νέα επιστημονική και ανταγωνιστική βάση.