Περιφέρεια Ηπείρου: Απλοποίηση διαδικασιών νομιμοποίησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Περιφέρεια Ηπείρου: Απλοποίηση διαδικασιών νομιμοποίησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

“Ως Περιφέρεια Ηπείρου έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια τουλάχιστον στην ύπαρξη οργανωμένων κτηνοτροφικών μονάδων, ώστε να μπορέσουν κάποιοι άνθρωποι να κάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις”, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, με αφορμή τη δημοσίευση στις 4 Δεκεμβρίου 2015 στο Φ.Ε.Κ. του Νόμου 4351 για τη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης, σε απάντηση που έδωσε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Β. Γιόγιακας, με βάση επιστολή της Περιφέρειας, διευκρίνισε ότι για “όσες μονάδες είναι εγκατεστημένες μέχρι τις 8/8/2014 που πέρασε η αναμόρφωση του Νόμου περί δασών, δεν απαιτείται κατά την αδειοδότηση εγγράφου περί του χαρακτηρισμού από τα Δασαρχεία”.

“Αυτό – είπε ο Περιφερειάρχης- διευκολύνει όλους όσους έχουν εγκαταστάσεις σε εκτάσεις- πλην γεωργικής γης- να αποκτήσουν μέχρι 12 Σεπτεμβρίου 2016   άδειες κατευθείαν Αυτή είναι η “μισή απάντηση”, για αυτό ζητάμε να μας απαντήσει και για τη σημερινή κατάσταση, που θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο, επιτρέποντας στις λεγόμενες “δασικές εκτάσεις” να γίνονται και σταβλικές εκτάσεις”.