Έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ανάπτυξης της Ελληνικής Γεωργίας

Έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ανάπτυξης της Ελληνικής Γεωργίας

Έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ανάπτυξης της Ελληνικής ΓεωργίαςΞεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΗΜΗΤΡΑ και τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, με θέμα: Οι αγρότες και οι οργανώσεις τους επιχειρούν και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από σημαντικές προσωπικότητες του αγροτικού και συνεταιριστικού τομέα της Ελλάδας και της ΕΕ, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της COGECA κ. Christian Pèes, ενώ θα παρέμβουν με μηνύματά τους, ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ κ. Phil Hogan, ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Gianni Pittella, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας κα Mairead McGuinness, ο Ευρωβουλευτής, Μέλος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τέως Υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας κ. Paolo de Castro, κ.α.

Δεκαεννιά καταξιωμένοι ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους θα δώσουν το παρόν στο Συνέδριο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες των κ.κ. Παναγιώτη Πεβερέτου, Πρόεδρου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Αναστάσιου Χανιώτη, Διευθυντή Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών και Αξιολογήσεων Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βασίλη Παρόλα Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας και Χρήστου Τσιχήτα, Προέδρου της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης.

Έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ανάπτυξης της Ελληνικής ΓεωργίαςΟι παράγοντες που επιδρούν στις εκροές και τις εισροές της γεωργικής παραγωγής θα αναπτυχθούν από τον Καθηγητή Δ. Σκούρα, ενώ το πλαίσιο διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου δράσης για την Ελληνική Γεωργία και οι προτεραιότητες για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας θα αναπτυχθούν από τους κ.κ. Ε. Τσιφόρου και Β. Κάππα.

Ξεχωριστή σημασία αποκτά η εισήγηση του Καθηγητή Δ. Κασσαβέτη για το νέο νόμο-πλαίσιο των αγροτικών συνεταιρισμών, αλλά και οι αναφορές στα εργαλεία ενδυνάμωσης της αγροτικής επιχειρηματικότητας που θα αναπτύξουν οι κ.κ. Ι. Χανιωτάκης, Γ. Καρέτσος, Φ. Χατζηπαπαδόπουλος και Γ. Κορμέντζας.

Έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ανάπτυξης της Ελληνικής Γεωργίας

Επιτυχημένο παράδειγμα καινοτομίας συνεταιριστικής επιχείρησης θα παρουσιάσει ο κ. Μίλτος Σταυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, ενώ ο κ. Gennaro Sicolo, Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ελαιοκαλλιεργητών της Ιταλίας, θα αναφερθεί στη σημασία της ιχνηλασιμότητας για την αγορά.

Από την πλευρά των ευρωπαϊκών οργανώσεων των αγροτών ενδιαφέρον, επίσης, αποκτά η εισήγηση του κ. Paulo Gouveia, Διευθυντή Γενικών Υποθέσεων των COPA – COGECA για τις πρόσφατες εξελίξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, αλλά και η παρέμβαση του κ. Gabriel Trenzando Falcon για τη συμβολή της καινοτομίας στις προκλήσεις της διεθνούς αγοράς.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου

Παράλληλα, στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου θα φιλοξενηθεί έκθεση αγροτικών προϊόντων από συνεταιριστικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης.

Δείτε εδώ live το Συνέδριο