Σε ανοδική πορεία οι ζωοτροφές στην Αρκαδία

Σε ανοδική πορεία οι ζωοτροφές στην Αρκαδία
Τα μείγματα ζωοτροφών είναι πιστοποιημένα από το 2000 και αυτό δίνει ιδιαίτερη αξία στην ποιότητά τους

Ανοδική είναι η πορεία της μονάδας παραγωγής ζωοτροφών του Αγροτικού Κτηνοτροφικού συνεταιρισμού στην Αρκαδία.

Σε ανοδική πορεία οι ζωοτροφές στην Αρκαδία

Ο Χρήστος Σαράντος, τεχνολόγος γεωπόνος που εργάζεται στη μονάδα τα τελευταία 26 χρόνια και σήμερα είναι υπεύθυνος του εργοστασίου που παράγει τις ζωοτροφές, επισημαίνει στην «ΥΧ» ότι «το εργοστάσιο λειτουργεί από το 1975 και το αγόρασε η Ένωση το 1992.Είναι μια μονάδα αξιόλογη με γραμμή πελετοποίησης της ζωοτροφής και απασχολεί σε μόνιμη βάση πέντε άτομα. Τα μείγματα ζωοτροφών είναι πιστοποιημένα από το 2000 και αυτό δίνει ιδιαίτερη αξία στην ποιότητά τους».

Το γεγονός ότι ήδη το εργοστάσιο παράγει μείγματα ζωοτροφών σε δύο είδη, αλευρώδη και πέλετ, δεν καθησυχάζει κανέναν και έτσι ήδη γίνονται ετοιμασίες, ώστε να δημιουργηθεί εργαστήριο που θα αναλύει τις πρώτες ύλες, καθιστώντας το τελικό προϊόν ακόμα πιο ποιοτικό. Κοινή απόφαση είναι εάν η πρώτη ύλη δεν τηρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις να μην παραλαμβάνεται.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγική δύναμη της εργοστασιακής μονάδας, ο κ. Σαράντος εξηγεί ότι η παραγωγή πέλετ φτάνει τους οκτώ τόνους ημερησίως, ενώ στην άλλη μορφή παράγονται 10 – 12 τόνοι, που καλύπτονται από την τοπική αγορά. Οι ζωοτροφές είναι ίσως από τα ελάχιστα προϊόντα που όχι μόνον δεν επηρεάστηκαν από την κρίση, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν για ευνόητους λόγους.

Γιώργος Αργυρίου