Στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Κορωπίου η Φώφη Γεννηματά

Στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Κορωπίου η Φώφη Γεννηματά

Τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Κορωπίου επισκέφθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ανατολική Αττική. Η κα Γεννηματά είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα της περιοχής τους.

Αφού είδε από κοντά τον αρχαίο λινό (πατητήρι) που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για τη δημιουργία Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων του αποχετευτικού συστήματος Κορωπίου – Παιανίας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεναγήθηκε στους χώρους του Συνεταιρισμού. Εντυπωσιάστηκε δε από το χώρο του παλιού εμφιαλωτηρίου, για το οποίο οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού δίνουν τον δικό τους αγώνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα χρόνιο πρόβλημα – εμπόδιο στο σχέδιο μετατροπής του σε Μουσείο.

Παράλληλα, ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού να συγκροτήσει ομάδα παραγωγών ελαιολάδου, καθώς παράλληλα με την αμπελοκαλλιέργεια,  αυξάνεται και η παραγωγή ελαιολάδου λόγω της αύξησης φυτεύσεων ελαιώνων στην περιοχή.
Βασικό θέμα συζήτησης με τους οινοπαραγωγούς του Κορωπίου ήταν το πρόβλημα που έχει προκύψει από την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε σχετικά στο ypaithros.gr : «Δώσαμε μεγάλη μάχη στη βουλή για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε το τέλος σε βάρος της ελληνικής οινοποιίας. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε στο σύνολο της προσπάθειάς μας να δικαιωθούμε. Η κυβέρνηση αυτή είναι εχθρός σε καθετί καινοτόμο, σε καθετί εξαγωγικό, σε καθετί  που παράγει.

Η Ελλάδα δεν θα ανακάμψει αν δεν στηρίξει αυτού τους είδους τις πρωτοβουλίες, αν δεν στηρίξει  τους συνεταιρισμούς, αν δεν  στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, τους αγρότες, τους οινοποιούς. Από εκεί θα έρθει η ανάπτυξη, έτσι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στο πλευρό των Ελλήνων παραγωγών και θα στηρίζουμε καθετί καινοτόμο, και καθετί μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Κορωπίου Σταμάτης Γεωργάκης τόνισε στοypaithros.gr: « Για μας ήταν ιδιαίτερη τιμή που μας επισκέφτηκε η πρόεδρος ενός κόμματος. Είναι η πρώτη φορά άλλωστε που πραγματοποιείται μία τέτοια επίσκεψη.  Δείχνουν ότι είναι μαζί μας, και συμμερίζονται το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του κρασιού. Ελπίζουμε στη στήριξή τους. Όπως ελπίζουμε και από το κυβερνητικό συνασπισμό, που υπάρχει τώρα, κάποιοι από τους βουλευτές να αντιληφθούν ότι έχει γίνει πολύ μεγάλο λάθος. Και ότι ο φόρος των 20 λεπτών δεν αφορά τη φιάλη, η οποία κάνει 10,20,30 ευρώ αλλά αφορά το κρασί το οποίο κάνει 50 και 60 λεπτά και το καταναλώνει ο περισσότερος κόσμος. Στην ουσία φορολογούν το κρασί του λαού, όχι το κρασί της ελίτ».

Την κα Γεννηματά συνόδευαν η πρώην υπουργός, και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Κώστας Καρύδης, ο Κώστας Μανιάτης. Παρόντες ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο Δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Γρίβας, ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ Χρήστος Μάρκου.

Ρεπορτάζ Γεωργία Μπόχτη