Συνάντηση Α. Φλαμπουράρη και Τ.Κουίκ με εκπροσώπους των πρώην εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας

Με εκπροσώπους των πρώην εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων των νομών Ημαθίας και Ροδόπης, συναντήθηκαν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, στην συνάντηση οι εργαζόμενοι παρουσίασαν το σχέδιό τους για την επαναλειτουργία των κλωστηρίων της Εν.Κλω., την αναζωογόνηση της τοπικής βιομηχανίας και οικονομίας και τη δημιουργία ενός πρότυπου μοντέλου τοπικής ανάπτυξης.

Ο κ. Φλαμπουράρης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την τροπολογία που κατατίθεται με την οποία οι διαδικασίες πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης παγώνουν για έξι μήνες και μετέφερε την βούληση της κυβέρνησης να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των εργαζομένων να ξαναλειτουργήσουν την βιομηχανία. Ο δήμαρχος της Νάουσας, κ. Κουτσογιάννης, μετέφερε στον υπουργό την γενικευμένη στήριξη του εγχειρήματος από όλη την τοπική κοινωνία, τους παραγωγικούς φορείς και τις αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής.

Τέλος, συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές να συσταθεί ομάδα εργασίας, με τη συμμετοχή εργαζομένων, τοπικών βουλευτών, αυτοδιοικητικών αρχών και εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων, για την υποστήριξη στην υλοποίηση του σχεδίου.

Πηγή: ΑΠΕ