Συνδρομή ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας για την οζώδη δερματίτιδα στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκή τεχνογνωσία για την οζώδη δερματίτιδα στην Ελλάδα

Τετραμελές κλιμάκιο ειδικών υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνοδευόμενο από δυο στελέχη του ΥΠΑΑΤ θα επισκεφθεί στις 4 Νοεμβρίου τον Έβρο, κατόπιν πρόσκλησης της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προκειμένου τα στελέχη της ΠΑΜ-Θ να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την οζώδη δερματίτιδα.

Ειδικότερα, τη Πέμπτη, 5/11 θα επισκεφθούν το Δέλτα του Έβρου και την Παρασκευή, 6/11 αναχωρούν μετά τις σχετικές συσκέψεις. Πρόκειται για αποστολή συνεργασίας μεταξύ των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Ελλάδας και της Περιφέρειας με τις αντίστοιχες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι για κλιμάκιο ελέγχου, σύμφωνα όσα δήλωσε στο ypaithros.gr o Διευθυντής στη Δ/νση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Αχιλλέας Σαπχατζίδης. «Είναι ένα κλιμάκιο που παρέχει τεχνική βοήθεια στην όποια χώρα της Ε.Ε. σχετικά με τα μεταδοτικά νοσήματα. Έχουμε ένα πρωτοεμφανιζόμενο νόσημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη που ενδιαφέρει όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Οι μέχρι τώρα γνώσεις προέρχονται από τρίτες χώρες και τα όποια στοιχεία προκύψουν ενδιαφέρουν όλες τις πλευρές ώστε να γίνει επεξεργασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ν’ αναχθούν και τα αναγκαία συμπεράσματα», σημειώνει ο κ. Σαπχατζίδης Διευκρινίζει τέλος ότι το κλειδί της αντιμετώπισης της νόσου βρίσκεται στον εμβολιασμό όλων των ζώων.

Μαρία Αμπατζή