Σύσκεψη για τη δημιουργία πολιτιστικής-τουριστικής διαδρομής στη Νιγρίτα

Σύσκεψη για δημιουργία τουριστικής διαδρομής στη Νιγρίτα

Με στόχο τον καθορισμό συγκεκριμένης τουριστικής – πολιτιστικής διαδρομής στην περιοχή της Νιγρίτας συναντήθηκαν τη Δευτέρα 18/1, με πρωτοβουλία του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, αρμόδιου για θέματα τουρισμού της Π.Ε. Σερρών, Αθανάσιο Μασλαρινό, όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς.

Η συγκεκριμένη διαδρομή θα ενταχθεί στο ήδη προωθούμενο πρόγραμμα που αφορά στην χάραξη πολιτιστικών διαδρομών σε όλη την Π.Ε. σε συνεργασία με το Geo Routes Cultural Institute.

Για το σκοπό αυτό είχαν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του εν λόγω φορέα Γιάννη Μπαλακάκη, ο οποίος επισήμανε πως ο νομός Σερρών ενδείκνυται για τη δημιουργία σημαντικών πολιτιστικών διαδρομών που θα δώσουν τουριστική ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα στο τέλος του Ιανουαρίου ο κ. Μπαλακάκης θα βρεθεί εκ νέου στην Π.Ε. Σερρών και μαζί με τους τοπικούς φορείς θα διανύσουν την προτεινόμενη διαδρομή στην περιοχή της Νιγρίτας, ώστε να διαπιστωθεί και βιωματικά αν είναι  κατάλληλη προς ένταξη στις τουριστικές διαδρομές του Geo Routes Cultural Institute , με κριτήριο πάντα το εάν είναι ελκυστική από τουριστικής και πολιτιστικής άποψης.

Στη συμμετείχαν ακόμη η δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού αντιδήμαρχος Βισαλτίας Νίκος Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας Αδάμ Σταμπουλής, ο εκπρόσωπος του Ιππικού Ομίλου Νιγρίτας Παναγιώτης Φτιάκας, ο εκπρόσωπος των Ζαχαροπλαστών Νιγρίτας Αθανάσιος Χατζητόλιος, η εκπρόσωπος της φάρμας γαϊδουριών Νιγρίτας Ευαγγελία Παπλιάκα, η εκπρόσωπος της σπιρουλίνας Νιγρίτας Κατερίνα Σοφτά καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του γραφείου τουρισμού της Π.Ε. Σερρών.