Με τα τρακτέρ τους στον Λευκό Πύργο οι αγρότες (upd)

Με τα τρακτέρ τους στον Λευκό Πύργο οι αγρότες

Με προβλήματα διεξαγόταν, από τις 12.00 το μεσημέρι και για περισσότερες από τέσσερις ώρες, η κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν συμμετέχοντες σε πέντε μπλόκα του Νομού, οι οποίοι απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους όλους τους δρόμους γύρω από τον Λευκό Πύργο.

Τα τρακτέρ είχαν έλθει από τα μπλόκα στα πράσινα φανάρια, στην αερογέφυρα Θέρμης, στο Δερβένι, στη Χαλκηδόνα και στα Γιαννιτσά, ενώ τη συμπαράστασή τους έδειξαν με αντιπροσωπείες τους τα μπλόκα των Μαλγάρων και του Νησελίου Αλεξάνδρειας.

Πέραν του αποκλεισμού του κέντρου της πόλης επί της Τσιμισκή, που διήρκησε μέχρι και λίγο μετά τις 16.00, εκπρόσωποι μπλόκων κατευθύνθηκαν με αγροτικό όχημα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους.

Στο μεταξύ, αυτοί που είχαν παραμείνει μπροστά στο Λευκό Πύργο, αναχωρώντας στις 15.00, έκαναν μια στάση με τα τρακτέρ τους στο Γερμανικό Προξενείο και τριμελής αντιπροσωπεία τους επέδωσε φυλλάδιο με τις θέσεις του κλάδου στην Πρόξενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάτω από τον Λευκό Πύργο είναι συγκεντρωμένα τρακτέρ και εκατοντάδες αγρότες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στο κέντρο της πόλης έδωσαν «ραντεβού» αγρότες από τέσσερα διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης, και δη από τα μπλόκα «πράσινα φανάρια», αερογέφυρα Θέρμης, Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας.

Στο σημείο, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα – αφού έκαναν πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο – διανέμουν έντυπο υλικό με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Με τα τρακτέρ τους στον Λευκό Πύργο οι αγρότες