Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δυο «ανήσυχες» επιχειρήσεις της περιφέρειας

Δύο ελληνικές εταιρείες βρίσκονται ανάμεσα στις συνολικά 45 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) από 19 χώρες, που επιλέχθηκαν στον τελευταίο κύκλο της δεύτερης φάσης 2 του χρηματοδοτικού μέσου για τις ΜΜΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων 2020».

Κάθε έργο, από τα 30 συνολικά, θα λάβει από 500.000 έως 2,5 εκατ. ευρώ (5 εκατ. ευρώ για έργα που αφορούν την υγεία), προκειμένου να διαθέσουν στην αγορά το προϊόν τους, το οποίο σήμερα είναι ακόμη σε πιλοτική φάση.

Από την Ελλάδα θα χρηματοδοτηθούν:

– Η Terracom Informatics Ltd από τα Ιωάννινα για το έργο QR-PATROL PRO. Πρόκειται για μια, συμφέρουσα από πλευράς κόστους, πλατφόρμα που βασίζεται στο υπολογιστικό νέφος (cloud computing) και παρέχει υψηλή ασφάλεια, εποπτεία και διαχείριση σε εταιρείες ασφαλείας. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες επικοινωνίας με το «πάτημα ενός πλήκτρου» (Push-to-Talk) και Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things).

– Η Think Silicon από το Ρίο Αχαΐας θα χρηματοδοτηθεί για ετερογενείς μονάδες επεξεργασίας γραφικών εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ισχύος, που χρησιμοποιούνται σε φορετές συσκευές (wearables) και συσκευές για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things).

Από την έναρξη του προγράμματος την 1η Ιανουαρίου 2014, έχουν μέχρι σήμερα επιλεγεί 356 ΜΜΕ στο πλαίσιο της φάσης 2 του μέσου για τις ΜΜΕ. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε δραστηριότητες καινοτομίας όπως επίδειξη, διεξαγωγή δοκιμών, κλιμάκωση και μικρογράφηση, καθώς και στην ανάπτυξη ενός ώριμου επιχειρηματικού σχεδίου για το προϊόν τους. Οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν επίσης, και από 12 ημέρες παροχής συμβουλών. Τα περισσότερα σχέδια προτείνονται από μία μόνο ΜΜΕ, αλλά ορισμένες εταιρείες συνεργάζονται και υποβάλλουν κοινά έργα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)