Χριστόψωμο 180 κιλών στη Χαλκιδική (βίντεο)

Παρασκευάστηκε από επαγγελματίες της περιοχής, ενώ το βράδυ της παραμονής συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία της Αρναίας όπου μοιράστηκε το χριστόψωμο μαζί με μέλι και καρύδια, αλλά και κρασί.

Βάρος εκατόν ογδόντα κιλών ήταν φέτος το τεράστιο χριστόψωμο που παρασκευάστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στην Αρναία Χαλκιδικής.

Στην περιοχή αναβιώνει κάθε χρόνο το παραδοσιακό – χριστιανικό έθιμο «το μέλωμα του Χριστού». Σύμφωνα με την παράδοση και τον συμβολισμό του εθίμου, σε κάθε σπίτι της περιοχής στήνεται το τραπέζι πριν πάει η οικογένεια στην εκκλησία και σε αυτό τοποθετείται το χριστόψωμο μαζί με μέλι και καρύδια, για να βρει τροφή ο νεογέννητος Χριστός.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, τόνισε πως το χριστόψωμο παρασκευάστηκε από επαγγελματίες της περιοχής, ενώ το βράδυ της παραμονής συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία της Αρναίας όπου μοιράστηκε το χριστόψωμο μαζί με μέλι και καρύδια, αλλά και κρασί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ