Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Σ. Θεοδωράκη με εκπροσώπους της Ένωσης Οινοπαραγωγών Β. Ελλάδος

Συνάντηση Σ. Θεοδωράκη με οινοπαραγωγούς Β. Ελλάδος

“Άδικο” χαρακτήρισε εκ νέου τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε την Κυριακή (17/1) με εκπροσώπους της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος.

Όπως τόνισε “θα πρέπει η κυβέρνηση να το σκεφτεί εκ νέου το όλο θέμα, και αν δεν μπορεί να αποσύρει τώρα το μέτρο, θα πρέπει τουλάχιστον να δώσει μια περίοδο προσαρμογής στις επιχειρήσεις του κλάδου”, ενώ υπογράμμισε ότι “η γραφειοκρατική προετοιμασία που απαιτείται προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο διαλύει τον μικρό παραγωγό”.

Προέτρεψε δε τους οινοπαραγωγούς να επιδιώξουν άμεσα συναντήσεις με κυβερνητικά και μη στελέχη, προκειμένου να δοθούν λύσεις άμεσα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Στέλιος Κεχρής τόνισε μεταξύ άλλων: “Αποφασίσαμε στις 25 του μήνα να κάνουμε μια πανελλαδική απεργία, όλα μας τα μέλη. Προηγουμένως όμως, το Σάββατο στις 23, θα κάνουμε περιφερειακές συγκεντρώσεις όπου θα συγκεντρώσουμε και τους οινοπαραγωγούς και τους διάφορους φορείς και τους τοπικούς παράγοντες για να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο κρασί και για τις μελλοντικές μας αντιδράσεις. Τη Δευτέρα θα καταθέσουμε ένα ψήφισμα στη Βουλή γι΄αυτό το σκοπό”.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Γιάννης Βογιατζής. Μιλώντας στον επικεφαλής του Ποταμιού, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι «άνθρωποι του κλάδου βρίσκονται σε απόγνωση και τηλεφωνούν συνεχώς ρωτώντας μας τι να κάνουν». Ο κ. Βογιατζής σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση με την επιβολή του μέτρου αυτού φιλοδοξεί να βάλει στα ταμεία της 110 εκ. ευρώ, τελικά «όχι μόνο δεν θα πάρουν ούτε καν 15 εκ. ευρώ, αλλά ανοίγουν το δρόμο για την περαιτέρω άνθιση του παραεμπορίου».