Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στον Ισθμό

Μεγάλη δύναμη αγροτών από τη Νεμέα έχουν αποκλείσει, από τις 11.00 το πρωί της Τρίτης 26/1, το τελωνείο και το λιμάνι της Κορίνθου, διαμαρτυρόμενοι για τον φόρο στο κρασί. Οι αγρότες κατέβηκαν με τα τρακτέρ από τη Νεμέα στα διόδια του Ισθμού, όπου υπάρχει το μπλόκο, και στη συνέχεια με αγροτικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την Κόρινθο, κατέληξαν στο λιμάνι, αποκλείοντάς το μαζί με το Τελωνείο.

Ο Δημήτρης Τέκνος, από το συντονιστικό των αγροτών της Νεμέας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού και από την Τετάρτη 27/1, με ενισχύσεις που περιμένουν από τη Λακωνία και την περιοχή του Φενεού, εξετάζουν το κλείσιμο διαρκείας της Αθηνών – Κορίνθου στον Ισθμό και στη νέα και στην παλαιά εθνική οδό.

Στον χώρο του λιμένα Κορίνθου και του Τελωνείου υπάρχει δύναμη εκατό περίπου αγροτικών αυτοκινήτων και περί τα επτακόσια πενήντα άτομα, που κάνουν τον αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα στη λιμενική ζώνη.

Οι αγρότες δήλωσαν ότι θα κρατήσουν κλειστό το λιμάνι και το τελωνείο ως τις 2.00 μετά το μεσημέρι και ακολούθως θα μεταβούν στο μπλόκο του Ισθμού, για να το ενισχύσουν. 

Οι αγρότες της Λακωνίας προετοιμάζονται για να μεταβούν στον Ισθμό

Τα υπόλοιπα μπλόκα της Πελοποννήσου παραμένουν στις θέσεις τους και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ευρώτα Χρήστος Αναγνωστάκος, στις 27/1 μεγάλη δύναμη αγροτών της Λακωνίας από όλα τα μπλόκα, κυρίως με αγροτικά αυτοκίνητα, θα ξεκινήσει για την Κόρινθο, προκειμένου να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό διαρκείας της ΠΑΘΕ.

Ο κ. Αναγνωστάκος πρόσθεσε ότι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της Πελοποννήσου, από την Τετάρτη θα απέχουν από τις λαϊκές αγορές και ξεκινούν κι αυτοί κινητοποιήσεις διαρκείας εντασσόμενοι στο πλευρό των αγροτών.

Στην Αργολίδα, τα μπλόκα Δαλαμανάρας και Κουτσοποδίου προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις στην πόλη του Άργους και του Ναυπλίου.

Εν τω μεταξύ, σε αποκλεισμό του λιμένα Ναυπλίου προχώρησαν το πρωί της Τρίτης 26/1 οι επαγγελματίες αλιείς της Αργολίδας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου, αλλά και για τη φορολογία των αγροτών.

Συγκεκριμένα, αλιείς από το Ναύπλιο, τη Νέα Κίο και το Τολό μετέφεραν περίπου 60 αλιευτικά σκάφη, στα οποία είχαν αναρτήσει, μαζί με τις ελληνικές, μαύρες σημαίες και πανό κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ανοικτά του λιμένα Ναυπλίου, μπροστά από το Μπούρτζι, τα έβαλαν σε παράταξη και απέκλεισαν το λιμάνι για περισσότερες από δύο ώρες, μην επιτρέποντας την είσοδο και την έξοδο πλοίων.

 Οι αλιείς έκαναν αισθητή τη διαμαρτυρία τους ανάβοντας καπνογόνα, ενώ δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια, κυρίως, στο ασφαλιστικό.

Τέλος, με ανακοίνωσή του, ο σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Κορινθίας, καλεί τα μέλη του να κλείσουν την Τετάρτη 27/1 τα καταστήματά τους σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας και αντιπροσωπεία του θα βρίσκεται στο αγροτικό μπλόκο του Ισθμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ