15% των στρεμμάτων στην Ηλεία έχει επηρεαστεί από τις βροχοπτώσεις

15% των στρεμμάτων στην Ηλεία έχει επηρεαστεί από τις βροχοπτώσεις

Με κανονικούς ρυθμούς και δίχως ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζονται οι παραδόσεις βιομηχανικής ντομάτας στην Ηλεία. Όπως είχε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα η «ΥΧ», από τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, ξεκίνησαν οι παραλαβές από το εργοστάσιο της Pummaro (Unilever) στη Γαστούνη, ενώ πέντε μέρες νωρίτερα είχε ανοίξει η αυλαία της φετινής καμπάνιας από την Κύκνος στα Σαβάλια.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, περίπου 5.500 τόνοι προϊόντος είχαν περάσει τις πύλες των δύο μονάδων. Την Τρίτη, 19 Ιουλίου, έφτασαν στο εργοστάσιο της Κύκνος και οι πρώτες ντομάτες από τις περιοχές των Λεχαινών και του Κόροιβου που «χτυπήθηκαν» από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Όπως αναφέρουν στην «ΥΧ» παραγωγοί, οι διαφορές στην ποιότητα -σε σχέση με τις πρώτες παραδόσεις- ήταν εμφανείς. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι… μάλλον τυχαίο είναι το γεγονός ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή την Τρίτη, 19 Ιουλίου, την ημέρα δηλαδή που επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Pummaro ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με μερικούς από τους 100 συνεργαζόμενους με την εταιρεία καλλιεργητές.

Το τιμολόγιο της Unilever, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, με μικρές μειώσεις που φτάνουν έως το 1 λεπτό το κιλό για ορισμένες κατηγορίες κάτω από 5 brix.

Γιάννης Τσατσάκης