15/1/2016 φύλλο 11

γράφει ο Μπιστικός

Μπιστικός

– Το 2015 ήταν η καλύτερη χρονιά στην απορρόφηση των πόρων για το πρόγραμμα Leader, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής του ΥπΑΑΤ, Χ. Κασίμη, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην Κοζάνη σε σχετική εκδήλωση. Ο κ. Κασίμης γνωστοποίησε ότι οι πόροι του Leader διπλασιάστηκαν στο νέο ΠΑΑ, ενώ αυτό θα επεκταθεί και σε αστικές περιοχές με πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκων. Να ευχηθούμε, λοιπόν, για το 2016 να «τρέξουν» γρήγορα οι δράσεις του νέου ΠΑΑ, μήπως και φανεί λίγο φως ανάπτυξης στην ελληνική περιφέρεια.

– Το παρών στις περισσότερες συναντήσεις που γίνονται στο ΥπΑΑΤ με Θεσσαλούς παραγωγούς δίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παπαδόπουλος. Την περασμένη εβδομάδα, συμμετείχε στη συνάντηση που είχε ο Μ. Μπόλαρης με κτηνοτρόφους του Τυρνάβου, ενώ την Τρίτη βρέθηκε στον 6ο όροφο της Αχαρνών, στη συνάντηση που είχε ο Β. Αποστόλου με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Οι κτηνοτρόφοι, πάντως, δεν πείστηκαν από όσα άκουσαν για το φορολογικό και το ασφαλιστικό από τον υπουργό και τον κυβερνητικό βουλευτή και προανήγγειλαν ότι θα κατέβουν και αυτοί σε κινητοποιήσεις.

– Μαθαίνω πως εκπρόσωποι δικηγόρων τις τελευταίες μέρες τα βάζουν με την κυβέρνηση και τον Γ. Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό, λέγοντας πως ο υπουργός Εργασίας βάζει τον κλάδο των δικηγόρων απέναντι σε άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως αυτή των αγροτών. Μέλη δικηγορικών συλλόγων αναφέρουν πως η κυβέρνηση θέλει να πάρει λεφτά από το δικό τους ταμείο ασφάλισης που είναι υγιές και να τα δώσει σε άλλα που έχουν πρόβλημα, όπως αυτό των αγροτών. Λέτε να ετοιμάζει η κυβέρνηση καμιά ελάφρυνση στο ασφαλιστικό των αγροτών ενόψει και των κινητοποιήσεων; Ίδωμεν!