Πολιορκία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης από διαδηλωτές και τρακτέρ

Πολιορκία του ΥΜΑΘ από διαδηλωτές και τρακτέρ

Τετράωρη «πολιορκία» του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης έκαναν χιλιάδες διαδηλωτές που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Λίγο πριν τις 11.00 το πρωί, έφτασαν με πορεία στο υπουργείο ταξιτζήδες, έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες έχοντας μαζί τους ταξί και επαγγελματικά αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια έφτασε στο σημείο ένα κομβόι με τρακτέρ, που πήρε θέση στην οδό Αγίου Δημητρίου. Οι αγρότες με κορναρίσματα και χτυπώντας κουδούνια έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ενώ στα τρακτέρ είχαν τοποθετήσει δύο μεγάλα πανό που έγραφαν «αγρότες Χαλκιδικής» και «μας στέλνετε στη Βουλγαρία».

Kάποια στιγμή ένα αγροτικό όχημα κινήθηκε μέχρι την πύλη του υπουργείου, ενώ διαδηλωτές προέτρεψαν τον οδηγό να γκρεμίσει την πύλη και ορισμένοι άρχισαν να σπρώχνουν με τα χέρια τους τα κάγκελα της πύλης. Το όχημα έμεινε λίγα λεπτά στο σημείο κορνάροντας και επανέλαβε το ίδιο στις δύο άλλες πύλες, κάτω από τα χειροκροτήματα των διαδηλωτών.

Εξάλλου, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που έκαναν ξεχωριστή πορεία στο κέντρο της πόλης, προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων στις οδούς Τσιμισκή και Αγία Σοφία. Όταν έφτασαν έξω από το υπουργείο συνεπλάκησαν με διαδηλωτές, που βρίσκονταν ήδη εκεί, και στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένα άτομο. Η συμπλοκή έληξε χωρίς να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εξαιτίας αυτών των επεισοδίων οι διοργανωτές της πορείας του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα, αποφάσισαν η πορεία να μην πάει μέχρι το υπουργείο και διαλύθηκε στη συμβολή της Εγνατίας με την Αριστοτέλους. Ωστόσο, ορισμένα από τα μπλοκ που συμμετείχαν στην πορεία συνέχισαν μέχρι το ΥΜΑΘ.

Στο υπουργείο έφτασε και η πορεία του ΠΑΜΕ, και οι διαδηλωτές το περικύκλωσαν, καλύπτοντας τους γύρω δρόμους και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της ΕΕ και των Μνημονίων. Στη συνέχεια έφτασαν φοιτητές και τα μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΟΚΔΕ και άλλων οργανώσεων.

Η «πολιορκία» του ΥΜΑΘ έληξε λίγο πριν τις 3.00 μ.μ., με την αποχώρηση των τρακτέρ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ