Στις 17 Μαΐου η Δράση «Μαθητών Επιχειρείν» από το Επιμελητήριο Σερρών

Μια σημαντική εκδήλωση για τον επιμελητηριακό θεσμό αποτελεί η Δράση «Μαθητών Επιχειρείν», που διοργανώνεται για ένατη χρονιά από το Επιμελητήριο Σερρών. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό επιχειρηματικότητας, ο οποίος έχει αναχθεί σε θεσμό, αφού, κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σε αυτόν αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού σχετίζεται με την ανάπτυξη την επιχειρηματικής κουλτούρας στη μαθητική κοινότητα της περιοχής, την επαφή και τη γνωριμία με όλη την παραγωγική διαδικασία, την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων μέσα από τη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης, την οικονομική διαχείρισή της, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ευρωστία της, την προβολή και τη διαφήμισή της και, γενικότερα, όλες εκείνες τις ενέργειες που θα την κάνουν ανταγωνιστική στην αγορά.

Η φετινή εκδήλωση «Μαθητών Επιχειρείν» διοργανώνεται στις 17 Μαΐου, με τη συμμετοχή σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών.

Εικονικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιο Μαλλιαρά, το επιμελητήριο προετοιμάζεται και φέτος για την επιτυχημένη διοργάνωση της δράσης, εξού και πραγματοποιεί ενημερωτικές επαφές και συναντήσεις με όλους τους εμπλεκομένους.

«Το “Μαθητών Επιχειρείν” είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δώσουμε στους μαθητές το έναυσμα για να ξεκινήσουν να στήνουν τις δικές τους εικονικές επιχειρήσεις, ώστε να αντιληφθούν τι εστί “επιχειρείν” και πόσο σημαντικό είναι για την οικονομία και την τοπική κοινωνία», επισημαίνει ο κ. Μαλλιαράς. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η μοναδική που πραγματοποιείται στην Ελλάδα μέσα από δράση ενός επιμελητηρίου.

«Στις 17 Μαΐου, οι μαθητές που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας θα κληθούν να μας παρουσιάσουν τις εικονικές επιχειρήσεις τους και να μας αποδείξουν την ευρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες τους. Είναι μια ευκαιρία να έρθουν κοντά στο “επιχειρείν”, να μάθουν ποιοι είναι οι σκοποί του και γενικώς πώς μπορούν να μπουν στην αγορά και να γίνουν μέλη του κοινωνικού συνόλου και να βοηθήσουν, μετέπειτα, στην οικονομία του νομού», καταλήγει ο κ. Μαλλιαράς.