Ενημέρωσε τους αγρότες ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Ν. Τσαλικίδης

Ενημέρωσε τους αγρότες ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Ν. Τσαλικίδης
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και αγροτών κυρίως από το Δήμο Μαρώνειας Σαπών. Αντικείμενο της συνάντησης η ενημέρωση εκ μέρους του κ. Τσαλικίδη για τα αποτελέσματα της συνάντησης των φορέων του Έβρου και της Ροδόπης μια μέρα πριν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτη γύρω από το φλέγον θέμα του πλαφόν στα βαμβάκια.

Η καταστροφή στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών κυρίως στην περιοχή των Σαπών, Χαμηλού, Αρσακείου και των γύρω χωριών είναι πρωτοφανής με τους αγρότες να μην μπορούν για πρώτη φορά στα χρονικά από εκατοντάδες στρέμματα να πάρουν ούτε ένα κιλό σύσπορου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ανιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διοίκησης ΑΜΘ Ταρκάν Μουλταζά, εκ μέρους του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος της ΔΚ Σαπών Νίκος Κοκκίνης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σκορδοπαραγωγών Ξυλαγανής Γιάννης Στογιαντσάκης,η διευθύντρια της ΔΑΟΚ Κατερίνα Χατζοπούλου και πολλοί αγρότες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε τα όσα υποστήριξε στη σύσκεψη και μετέφερε την διαβεβαίωση του Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη ότι και οι αγρότες της Ροδόπης θα συμπεριληφθούν στις ενέργειες που θα γίνουν αφενός μεν για να εξευρεθούν πόροι αποζημίωσης και αφετέρου για να μην χαθεί η συνδεδεμένη από εκείνους που δεν μπορούν να πιάσουν την ειρτημένη (πλαφόν).Για το σκοπό αυτό τόσο ο ΕΛΓΑ όσο και η τοπική ΔΑΟΚ θα κινηθούν προκειμένου να υπάρχει ποσοστιαία εκτίμηση της ζημιάς στα χωράφια και έτσι να αποφασιστεί το ρεαλιστικό ύψος του πλαφόν.

-Διαφήμιση-