Αυτό το άρθρο είναι 11 μηνών

1ο Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων

17.07.2023
2' διάβασμα
1o-festival-lakonikon-proionton-297107

Παρουσία, Υπουργών, βουλευτών, προέδρων και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και της Επιμελητηριακής Κοινότητας και πλήθους κόσμου διοργανώθηκε με επιτυχία από το Επιμελητήριο Λακωνίας την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, το 1ο Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων με τίτλο: «Η Λακωνία σε Πρώτο Πρόσωπο», που διεξήχθη από την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 έως την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, στο λιμάνι του Γυθείου.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΠ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής συνοδευόμενος από τους Α και Β Αντιπροέδρους κ.κ. Παρασκευά Κατσικερό και Γιάννη Τερζή αντίστοιχα και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και μέλος του ΔΣ κ. Δημήτρη Τσετσώνη, παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις δράσεις του 1ου Φεστιβάλ καθώς και στις εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητήριων

Ο κ. Γιάννης Τρουπής, στη διάρκεια του χαιρετισμού του στα εγκαίνια του Φεστιβάλ, αναφέρθηκε στον ρόλο των Επιμελητηρίων, που μεταξύ άλλων είναι: «να μεταφέρει το πνεύμα της αγοράς και τον προβληματισμό του επιχειρηματία στα ανώτερα κέντρα λήψης αποφάσεων και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο κυβερνητικό και  επιμελητηριακό τα αφτιά ήταν ανοιχτά και υπήρχε αρκετή βοήθεια».  Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα Επιμελητήρια είναι θετικά στην αύξηση των μισθών των εργαζομένων με την προϋπόθεση να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές

ΚΕΕΕ : Στην Λακωνία πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη συνεδρίαση
Στο Γύθειο της Λακωνίας ολοκληρωθήκαν οι εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητήριων, με την ευκαιρία του πρώτου Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Γιάννης Τρουπής αναφέρθηκε στην κοινή πλεύση που πρέπει να έχουν κυβέρνηση, επιμελητήρια και παραγωγοί για τη δημιουργία αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια τονίζοντας πως πρέπει να τεθούν σωστές και γερές βάσεις για αυτό το τόλμημα.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΓΡΑΦΕΙ: