2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας διοργανώνει στις 12-15 Νοεμβρίου η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, στο Πετρίτσι Σερρών.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Σερρών και ο Δήμος Σιντικής, ενώ το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Το συνέδριο είναι φέτος αφιερωμένο στη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Στόχος είναι να φέρει κοντά παραγωγούς, καταναλωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μία συζήτηση για την αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων, τόσο στην αγροτική όσο και στην αστική διάσταση του θέματος.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει ακόμη θέματα που αφορούν τη διατήρηση των τοπικών σπόρων και φυλών, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, το θεσμικό πλαίσιο για τη βιολογική γεωργία, τις οικοτεχνίες και τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται και παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών για τη βιολογική γεωργία και τη βιοποικιλότητα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Capsella».

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας συνδιοργανώνει με το Δήμο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 2 Οκτωβρίου προσυνεδριακή ημερίδα στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την προσυνεδριακή εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση καταναλωτικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για το συνέδριο και τα θέματά του, τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων και το υπό ψήφιση νομικό πλαίσιο που τις διέπει.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με τις οργανώσεις καταναλωτών σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα. Παράλληλα με την ημερίδα θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με βιολογικά προϊόντα από παραγωγούς της ΕΑΒΒΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της ΕΑΒΒΕ (τηλ. 2313073007, [email protected]).