Προκαταβολή Βασικής: Αγώνας δρόμου μέχρι το … ΦΕΚ – Μόνο στην “ΥΧ” (upd)

Υποχρεωτικά στάδια μετά την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Στις 25-26 Οκτωβρίου πληρώνεται το 70% της Βασικής
-Διαφήμιση-

Στην οικονομική υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ εστάλη πριν από λίγο η έγκριση της σύμβασης της Τράπεζας Πειραιώς και του υπουργείου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γεγονός που ενεργοποιεί τα επόμενα στάδια της προβλεπόμενης διαδικασίας μέχρι την πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης στους δικαιούχους παραγωγούς.

Xωρίς τα υποχρεωτικά από το νόμο αυτά στάδια, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προχωρήσει στην πληρωμή ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση πρέπει να λάβει την υπογραφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και του νομικού εκπροσώπου της Τράπεζας Πειραιώς.

Στη συνέχεια, η υπογεγραμμένη σύμβαση χρηματοδότησης θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα πάρει δηλαδή ΦΕΚ.

Μόνο με την δημοσίευση της σύμβασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα μπορεί να προχωρήσει στην προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης.

Και το θετικό είναι, όπως επισημάνθηκε και στο χθεσινό ρεπορτάζ, ότι ο Οργανισμός Πληρωμών είναι έτοιμος να πληρώσει τους δικαιούχους, μόλις η σύμβαση πάρει το πολυπόθητο ΦΕΚ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή.  

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Στις 25 με 26 Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθεί το 70% της Βασικής Ενίσχυσης στους δικαιούχους παραγωγούς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ypaithros.gr, παρά τα διάφορα δημοσιεύματα που την προσδιόριζαν για τις 18 του μηνός, δηλαδή προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με την οποία η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του Οκτωβρίου.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ 

Χθες Τετάρτη 17/10 το ypaithros.gr έγραφε:

Βάσει του ρεπορτάζ, η σύμβαση της Τράπεζας Πειραιώς και του ΥΠΑΑΤ βρίσκεται αυτή την στιγμή στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Μόνο όταν η σύμβαση λάβει την τελική έγκριση του Ελεγκτικού, και διαβιβαστεί στο ΥΠΑΑΤ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα μπορέσει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.  

Το θετικό πάντως είναι ότι o Οργανισμός Πληρωμών είναι έτοιμος, και μόλις δοθεί το πράσινο φως, θα πιστώσει χωρίς καμία καθυστέρηση τα ποσά που αναλογούν στον λογαριασμό του κάθε δικαιούχου.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 19/10

-Διαφήμιση-