2,5 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση και πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου Νυδρίου

2,5 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση και πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου Νυδρίου

Έργα ανάπλασης και πεζοδρόμησης του κεντρικού δρόμου Νυδρίου ενέταξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκ ευρώ.

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ με κωδικό 2017ΕΠ02200001, ενώ επιπρόσθετα χρηματοδοτείται και η αποπληρωμή της μελέτης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Νυδρίου Λευκάδας με ακόμη 150.000 ευρώ, και κωδικό ένταξης στο ΠΔΕ 2017ΜΠ2200002.

“Η ανάπλαση και πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου στο Νυδρί ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής. Είναι γεγονός ότι  με την ολοκλήρωσή του, η ευρύτερη περιοχή εκσυγχρονίζεται και αποκτά άλλη εικόνα. Θέλουμε να θυμίσουμε ότι σε ολόκληρη τη θητεία της προηγούμενης περιφερειακής αρχής το, εξαιρετικά αναγκαίο για την περιοχή, έργο δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσει πέραν της αρχικής φάσης της μελέτης του. Εμείς σε λιγότερο διάστημα ολοκληρώσαμε τη μελέτη και εντάξαμε το έργο για χρηματοδότηση στο ΠΔΕ προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή του. Ήταν ένα έργο που το 2014 που παραλάβαμε, όλα έδειχνα ότι θα χανόταν λόγω ολιγωριών. Σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι το έργο σύντομα θα υλοποιηθεί και θα αλλάξει προς το βέλτιστο την εικόνα της περιοχής, προς όφελος τόσο των κατοίκων όσο και των χιλιάδων τουριστών που δεχόμαστε κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.