Στα 25 λεπτά/κιλό η μέση τιμή στα ροδάκινα λένε στην «ΥΧ» οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «ΥΧ» με στελέχη του ΕΛΓΑ από το υποκατάστημα της Ημαθίας, υπάρχει σειρά προβλημάτων με σημαντικές επιπτώσεις για το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών. Τα προβλήματα εμφανίστηκαν ήδη από τα τέλη Ιουλίου όσον αφορά τη συγκομιδή και την παραλαβή των ροδάκινων από τα εργοστάσια, όπως διαπίστωσαν στελέχη του υποκαταστήματος της Βέροιας.

Επιπλέον, στο διάστημα από τα μέσα Αυγούστου και ύστερα, σημειώθηκαν βροχοπτώσεις ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και χαλαζοπτώσεις. Σε συνδυασμό με την αδυναμία παραλαβής του προϊόντος από τα εργοστάσια, εκτεταμένες καρποπτώσεις και μυκητολογικές προσβολές έλαβαν χώρα.

Μεγάλες ποσότητες βιομηχανικών ροδάκινων, αλλά και επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών παρέμειναν ασυγκόμιστα, γεγονός που είχαν καταγγείλει παραγωγοί στην «ΥΧ» και επιβεβαιώθηκε από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, οι τιμές στις οποίες πληρώθηκαν σημαντικές ποσότητες ροδάκινου δεν ξεπέρασαν τα 25 λεπτά/κιλό, απέχοντας μακράν από τις τιμές που είχε εξαγγείλει η βιομηχανία κομπόστας.