Ξεκινάει την Πέμπτη 20/9 το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στη Λιβαδειά

Ξεκάθαρες απαντήσεις για την «τύχη» του ΑΤΑΚ στις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ ζητούν 29 βουλευτές
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Κορυφαίο γεγονός για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο αποτελεί το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 20/9 τις εργασίες του στο Επιχειρηματικό Πάρκο της πρωτεύουσας της Βοιωτίας, τη Λιβαδειά.

Το συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται  με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας) και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας διεξάγεται παράλληλα με το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, Agrofest Στερεάς Ελλάδας, γεγονός που έχει αναπτύξει μια μεγάλη δυναμική που αποτυπώνεται στον αριθμό των ομιλητών, των συμμετεχόντων και των χορηγών.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει πλατφόρμα εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για τα θέματα που απασχολούν τον αγροκτηνοτροφικό τομέα της χώρας.

Παράλληλα, επιχειρεί να συμβάλει στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πρότασης για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που θα εφαρμοστεί μετά το 2020.

Από το πρόγραμμα που δημοσιεύτηκε στο www.synedriopena.gr, μπορούμε να διακρίνουμε:

  • τις εξαιρετικές ομιλίες της Παρασκευής σχετικά με την επόμενη ΚΑΠ, καθώς και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει μεταξύ παραγόντων από την Ελλάδα και τις Βρυξέλλες,
  • την ποικιλία των θεμάτων που θα παρουσιαστούν το Σάββατο και θα βοηθήσουν τους γεωργούς να βρούνε τρόπους να αυξήσουν το εισόδημά τους – από απλές πρακτικές έως γεωργία ακριβείας,
  • Την ιδιαίτερη θεματική της Κυριακής για την εκπαίδευση και την κατάρτιση.
  • Τις επιμορφωτικές επισκέψεις σε μεταποιητικές μονάδες καθώς και το παραδοσιακό γλέντι της Παρασκευής με τη Γωγώ Τσαμπά!  

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, που θα ολοκληρωθούν στις 23 του Σεπτέμβρη,  θα ανακοινωθεί και ο νικητής του Διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα Νέου Αγρότη του 2018, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό, τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

-Διαφήμιση-