4 δωρεάν εφαρμογές για το χωράφι: Tα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα

Με την βοήθεια της νέας τεχνολογίας, και ενίοτε δωρεάν, τα πράγματα στο χωράφι γίνονται κατά πολύ ευκολότερα

Aνοίγει την Τετάρτη 27/ 6 η πλατφόρμα του εξωδικαστικού για τους αγρότες

Οταν η Eugenie Oogie McGuire χρειάστηκε έναν τρόπο να παρακολουθεί το κοπάδι της, η πρώην προγραμματίστρια λογισμικού έκανε ακριβώς ότι έκαναν απ’ αρχής του κόσμου οι γεωργοί: σχεδίασε ότι χρειαζόταν, εν προκειμένω μια εφαρμογή.

Ο Α. Amelinckx, συντάκτης του «M.F.», προτείνει πέντε εξειδικευμένες εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, τέσσερις εκ των οποίων παρέχονται δωρεάν. Οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς που έχουν άμεση σχέση με την αγροτική παραγωγή που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες και χρήσιμες στους αγρότες των ΗΠΑ.

Ιχνηλάτης αρνιών

Το LambTracker, είναι συμβατό με συσκευές Android, επιτρέπει, σε σχετικά μικρότερες εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων, να συγκεντρώνουν και να καταγράφουν δεδομένα για τα κοπάδια, τη χρήση κτηνιατρικών φαρμάκων και το ιστορικό κάθε ζώου (παρέχεται δωρεάν).

Τιμές σανού

Οι περισσότεροι αγρότες είτε έχουν, είτε χρειάζονται σανό. Μιας και δεν υπάρχει οργανωμένη αγορά στον τομέα, η εφαρμογή Hay Pricing επιτρέπει στους καλλιεργητές να διαπραγματεύονται την πώληση και μάλιστα συνεκτιμώντας τα κόστη τους αλλά και τις τιμές κατά το παρελθόν.

Ταυτότητα ζιζανίων

Η ύπαρξη επικίνδυνων ζιζανίων μπορεί να υποβαθμίσει ή ακόμη και να καταστήσει προβληματική τη χρήση ενός βοσκοτόπου. Η εφαρμογή ID Weeds παρέχει πρόσβαση σε φωτογραφικό υλικό 400 ζιζανίων, καθώς και την περιγραφή των φύλλων, των λουλουδιών, του ριζικού συστήματος και των ιδιοτήτων τους. Με τον τρόπο αυτόν, ο κτηνοτρόφος μπορεί να εντοπίσει και να απομονώσει τα ανεπιθύμητα ζιζάνια (παρέχεται δωρεάν itunes.apple.com & play.google.com).

Βοηθός θερμοκρασίας

Η ακατάλληλη θερμοκρασία δημιουργεί επιβάρυνση στα βοοειδή, μειώνει την παραγωγή γάλακτος, επιδρά στην απόκτηση βάρους, ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο. Η εφαρμογή ThermalAid χρησιμοποιεί κλιματολογικά δεδομένα και στοιχεία της αναπνοής, για να εντοπίσει τις αγελάδες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Επιπλέον, προτείνει λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος και της διατήρησης του κοπαδιού σε καλή κατάσταση (παρέχεται δωρεάν itunes.apple.com).

Βοηθός μηχανών

Η εφαρμογή MachineryGuide προσφέρει δυνατότητες που απολαμβάνουν μόνο οι μεγάλοι παίκτες σε σχέση με μικρότερους καλλιεργητές. Με μια απλή συσκευή Android και την κατάλληλη κεραία, το τρακτέρ αποκτά πρόσβαση σε GPS σύστημα καθοδήγησης. Με τον τρόπο αυτόν, το όργωμα γίνεται ομοιόμορφο και η λίπανση πιο ορθολογική (545 δολάρια ΗΠΑ machineryguide app).