4η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφα από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

4η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφα από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με τους παραγωγούς Μανιταριού Τρούφα του Πηλίου διοργανώνει εκδηλώσεις στην Αργαλαστή Μαγνησίας με τίτλο: «4η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφα».

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καμάρα Αργαλαστής Πηλίου στο κτήμα «Πατιστή» στις 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017 και θα γίνουν ομιλίες από τους:

Δρ. Στέφανο Διαμαντή – Δασολόγου – Μυκητολόγου τέως τακτικού ερευνητή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών με Θέμα: «Στη χώρα μας χρειάζεται πολιτική υποστήριξη  της καλλιέργειας και νομοθετική ρύθμιση της εμπορίας της τρούφας».

Ελευθερία Τζιάτζιου – Συλλέκτη και Παραγωγού Τρούφας με Θέμα:
«Σημαντική η ευκαιρία καλλιέργειας τρούφας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας μας».

Ομιλία από εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προβολή σχετικής ταινίας με θέμα το μανιτάρι τρούφα.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός – Εξωραϊστικός – Σύλλογος Γυναικών Πηλίου «Οι Αφέντρες των Αφετών», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργαλαστής «Σπάλαθρα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυνόβρυσης.

Θα υπάρχουν περίπτερα πώλησης αγροτικών προϊόντων, μανιταριών καθώς και τρούφας, θα γίνουν σεμινάρια για τα μανιτάρια τρούφα, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσία και παρασκευή Πηλιορείτικων παραδοσιακών εδεσμάτων με τρούφες.

Ο Φώτης Παρασκευαϊδης θα μαγειρέψει εδέσματα με τρούφα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Δωρεάν κρασί θα διατεθεί από τους οινοπαραγωγούς της Αργαλαστής Λάζαρο Καριπίδη, Δημήτρη Μυλωνά, Δημήτρη Πατιστή, Νικόλαο Ρακή.