60 χρόνια ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ – ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΟΛΥΜΠΟΥ – Συμμετοχή της εταιρείας στην FoodExpo2023

Η εταιρία ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ  ABEE  / ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΟΛΥΜΠΟΥ  με παρουσία στον χώρο της πτηνοτροφίας πάνω από μισό αιώνα και έδρα της την Πιερία, συγκαταλέγεται στις ηγέτιδες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις του Ελλαδικού χώρου, και είναι η πρώτη πτηνοτροφική επιχείρηση με ιδιόκτητα πτηνοτροφεία στην χώρα μας.

Η εταιρία συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην κορυφαία  Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodExpo 2023 που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου στο MetropolitanExpo, στην Αθήνα, με ένα υπερσύγχρονο περίπτερο το οποίο προσέλκυσε πλήθος επαγγελματιών του χώρου. Κατά την διάρκεια της Έκθεσης παρουσιάστηκαν τα  νέα καινοτόμα προϊόντα της επιχείρησης, τα οποία απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια. Οι επαγγελματίες του κλάδου τόσο Έλληνες , όσο και από την διεθνή αγορά , Βαλκάνια , Αμερική , Χονγκ Κόνγκ , δειγμάτισαν και είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν .

Οι νέες σειρές προϊόντων που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:

  • η νέα σειρά προψημένων κατεψυγμένων προϊόντων (γύρος κοτόπουλο, φιλετίνια κοτόπουλο, strips κοτόπουλο, σνίτσελ κοτόπουλο, κεφτεδάκια κοτόπουλο, nuggets κοτόπουλο, μπιφτέκι κοτόπουλο, Gordonbleu κοτόπουλο)
  • η νέα ολοκληρωμένη σειρά από πανέ νωπά προψημένα προϊόντα,
  •  η νέα ολοκληρωμένη σειρά γευστικών αλλαντικών και λουκάνικα
  •  καθώς και μια νέα σειρά εκλεκτών προτάσεων κοτόπουλου συσκευασμένα σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα, τα νωπά «Κοτόπουλα Γης Ολύμπου Αμβροσιάδης».

Αξιοσημείωτο είναι πως το 2022 η ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΒΕΕ έκλεισε με κύκλο εργασιών συνολικού ύψους που ανέρχεται στα 166,4εκ.€, ενώ η πρόβλεψη και ο σχεδιασμός για το 2023 είναι τα 200 εκ.€. Η αύξηση έναντι του 2021 είναι της τάξης του 38,3% και οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην καθολική ένταξη των προϊόντων της εταιρίας σε όλα τα μεγάλα Market της χώρας και στις εξαγωγές. Το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας για την προσεχή τετραετία (2023-2026) ανέρχεται σε 28εκ.€, εκ των οποίων τα 12εκ€ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η εταιρία έχει επενδύσει και επενδύει συνεχώς στον εκσυγχρονισμό της. Διαθέτει το δικό της ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί μια δεύτερη γραμμή παραγωγής, δυναμικότητας 20 τόνων την ώρα, αποθηκευτικούς χώρους 12.000 τόνων, επενδύει στον εκσυγχρονισμό των βιομηχανικών χώρων παραγωγής, καθώς και στη βελτίωση του υφισταμένου εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου.

Επενδύσεις υλοποιούνται και στα ιδιόκτητα πτηνοτροφία της, καθώς βαίνει προς την υλοποίηση 10 νέων πτηνοτροφικών μονάδων για την ενίσχυση της παραγωγής, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της για κάλυψη 45-48% της ζητούμενης ποσότητας από ιδιόκτητα πτηνοτροφεία. Τέλος έχει επενδύσει μεγάλο κεφάλαιο στο πτηνοσφαγείο της, με νέα γραμμή ψύξης, τυποποίησης και  επεξεργασίας, αυξάνοντας συνεχώς την δυναμική παραγωγής της.

Οι επενδύσεις της εταιρίας βασίζονται στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, στοχεύοντας στην μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Συγκεκριμένα, έχει επενδύσει σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας των υγρών και στερεών αποβλήτων της (σύστημα βιολογικού καθαρισμού), τηρεί όλες τις σύγχρονες διαδικασίες ανακύκλωσης υλικών σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, τον Αύγουστο του 2021 τέθηκε σε λειτουργία με απόλυτη επιτυχία η μονάδα θερμικής αδρανοποίησης (Rendering) η οποία παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούνται από εργοστάσια παραγωγής ιχθυοτροφών και petfood, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Επίσης ολοκληρώθηκε επένδυση φωτοβολταικών εγκαταστάσεων στέγης, με την διαδικασία  netmetering, που καλύπτει το 15% των αναγκών ενέργειας της  μονάδας του πτηνοσφαγείου, και υλοποιήθηκε επέκταση netmetering στις πτηνοτροφικές μονάδες.

Εδώ  και μια 10ετία ενάντια στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, αντίθετα με την τάση που επικρατεί, η ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ επέλεξε να επενδύσει στο τοπικό ανθρώπινο δυναμικό . Η εταιρία συντηρεί 610 θέσεις εργασία, κατά βάση νέους, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την τοπική και εθνική οικονομία και την απασχόληση των νέων, και με ποικίλες δράσεις στέκεται συνεχώς δίπλα στις ευπαθείς ομάδες τις οποίες στηρίζει αλληλέγγυα, καθώς επίσης είναι αρωγός σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Έχοντας ως προτεραιότητα τον καταναλωτή, η εταιρία ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΒΕΕ δεσμεύεται ότι  θα συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον με σκοπό την εξέλιξη και την βελτίωση της, έχοντας πάντα ως γνώμονα τον σεβασμό της προς το περιβάλλον, και θα συνεχίσει να προσφέρει στον καταναλωτή το νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ που επί 60 χρόνια προσφέρει στην Ελληνική και διεθνή αγορά.