Αυτό το άρθρο είναι 29 μηνών

Τα 6,5 εκατ. ευρώ «ξεδίψασαν» την πεδιάδα του Μόρνου

28.01.2022
1' διάβασμα
ta-65-ekat-evro-xedipsasan-tin-pediada-tou-mornou-253183

Έργο πνοής για τους αγρότες της πεδιάδας του Μόρνου αποτελεί η δημοπράτηση για την ολοκλήρωση του νέου έργου. Την ανακοίνωση αυτή έκανε προσωπικά ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός προς τη διοίκηση και τα μέλη του ΤΟΕΒ Μόρνου για την άμεση δημοπράτηση του έργου.

Σε δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Σπανός είπε ότι «το έργο αυτό εκκρεμούσε για πάρα πολλές δεκαετίες, χωρίς να μπορεί να δοθεί λύση. Σε συνεργασία με τη διοίκηση του τοπικού ΤΟΕΒ, καταφέραμε άμεσα να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Το έργο θα δώσει μια νέα πνοή στους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην άρδευση των καλλιεργειών τους». Για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου της άρδευσης στην περιοχή μίλησε και ο δήμαρχος Δωρίδας, Γιώργος Καπετζώνης.

Μεταξύ άλλων, εστίασε στο ότι η ορθή διαχείριση του νερού αποτελεί διέξοδο για τους αγρότες της περιοχής. «Με την ολοκλήρωσή του θα βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό οι συνθήκες παραγωγής για τους αγρότες αλλά και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής», τόνισε.