7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής διατροφής στα Χανιά

Την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής διατροφής στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγιάς, στον οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις γεύσεις και τα αρώματα της Κρήτης.

Τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις έξι το απόγευμα με την συμμετοχή μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων. Το ”παρών” θα δώσουν και οι τρεις γνωστοί σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, Λευτέρης Λαζάρου και Μιχάλης Ντουνέτας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης, από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Γιώργος Μακρής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλες τις σχολές μαγειρικής, τους επαγγελματίες μάγειρες- σεφ, αλλά και σε όλους όσους αγαπάνε την μαγειρική. Ήδη οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ξεπερνούν τις 250.