Αυτό το άρθρο είναι 72 μηνών

Σχεδιάζοντας συσκευασίες προϊόντων

28/05/2019
2' διάβασμα
schediazontas-syskevasies-proionton-158520

Μια σπονδυλωτή εκδήλωση για τον σχεδιασμό των συσκευασιών προϊόντων της αγροτικής και μεταποιητικής δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 1ης Design Week. Πετυχημένοι επαγγελματίες του χώρου, όπως επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας και του σχεδιασμού, του χώρου της διαφήμισης, web designers, φωτογράφοι, κ.ά. παρουσίασαν το δημιουργικό τους έργο το οποίο υποστηρίζει και προωθεί με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα.

Πρέπει να ξεφύγουμε από την ιδέα του εντυπωσιακού design γιατί αυτό δεν είναι το ζητούμενο, αλλά οι πωλήσεις που προκύπτουν από την ανάλυση αυτού που θέλει ο καταναλωτής και πώς το προσφέρεις

Όπως τόνισε ο Πάνος Ρεμούνδος, project manager του Agrodesign Cluster, που διοργάνωσε τη σχετική εκδήλωση για το design και το τρόφιμο, ήταν, ουσιαστικά, μια έκθεση συσκευασίας 18 δημιουργικών γραφείων, όπου παρουσιάστηκαν οι υλοποιημένες εργασίες επάνω σε μεταποιημένα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, όπως πολλές περιπτώσεις συσκευασίας μελιού, ελαιολάδου, αρωματικών φυτών και βοτάνων, αιθέριων ελαίων και πολλές άλλες κατηγορίες.

«Στόχος ήταν να αντιληφθούν οι παραγωγοί ότι η συσκευασία είναι απαραίτητο όχημα για την προώθηση των προϊόντων τους», σημείωσε ο κ. Ρεμούνδος και πρόσθεσε ότι η συσκευασία πρέπει να είναι εμπορικά αποτελεσματική και όχι όμορφη. «Πρέπει να ξεφύγουμε από την ιδέα του εντυπωσιακού design γιατί αυτό δεν είναι το ζητούμενο, αλλά οι πωλήσεις που προκύπτουν από την ανάλυση αυτού που θέλει ο καταναλωτής και πώς το προσφέρεις».

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε η εμπειρία από τη συνεργασία παραγωγών και δημιουργών (Creative Couples) για τον σχεδιασμό συσκευασιών και έγιναν b2b συναντήσεις παραγωγών και ωφελούμενων του προγράμματος Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά με δημιουργούς και ανθρώπους από το χώρο του branding.