Ταμείο Εγγυήσεων: Ενεργή η λήψη κεφαλαίου κίνησης έως 200.000 ευρώ

Μετά από αναμονή αρκετών μηνών ενεργοποιήθηκε στο ΠΣΚΕ η δυνατότητα αίτησης προς τις τράπεζες (αφορά μόνον όσες συμμετέχουν στον Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης) για κατ’ αποκλειστικότητα κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά, επιλογή στις λύσεις που προσφέρει το εν λόγω χρηματοδοτικό εργαλείο με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και στόχο να προσφέρει ευελιξία σε παραγωγούς και αγροτικές επιχειρήσεις.

Το έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του εν λόγω εργαλείου μέσω των δράσεων 4.1.4 και 4.2.4 αποτυπώνεται και στα στοιχεία του ΥπΑΑΤ που έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής αιτήματα 90 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες επιλογές που προσφέρει το εργαλείο είναι: 1) Επενδυτικό Δάνειο, 2) Επενδυτικό δάνειο με κεφάλαιο κίνησης, 3) Μεγάλο Επενδυτικό Δάνειο, 4) Μεγάλο Επενδυτικό Δάνειο με κεφάλαιο κίνησης.

Ως γνωστόν η «ΥΧ» έχει καλύψει συστηματικά το θέμα, με πρόσφατο ρεπορτάζ για τις λύσεις ρευστότητας μέσω του ΤΕΑΑ αλλά και τις πιθανές «παγίδες» – διαβάστε το ΕΔΩ:

Tαμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης: «Παγίδες» στον δανεισμό φυσικών προσώπων, ενεργοποιείται το κεφάλαιο κίνησης