Climate VC: Επιταχυντής για το κλίμα θα επενδύσει 41 εκατ. ευρώ σε νεοφυείς επιχειρήσεις

Eχοντας την αποστολή να βοηθήσει στην αντιμετώπιση και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή δημιουργήθηκε ο επιταχυντής Climate VC, έτοιμος να επενδύσει 41 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. Το ταμείο στοχεύει να επενδύσει σε 120 νεοφυείς επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο, οι οποίες θα έχουν τον υψηλότερο δυνατό αντίκτυπο κατά των εκπομπών άνθρακα και της κλιματικής αλλαγής.

Με επικεφαλής τους Peet Denny, Simrun Basuita και Andrea Emanuelli, το ταμείο που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελείται από μια ομάδα ειδικών, χειριστών και κατασκευαστών τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και προηγμένης τεχνολογίας.

Το συμβουλευτικό συμβούλιο του ταμείου αποτελείται, επίσης, από ειδικούς στον κλάδο του κλίματος, διασφαλίζοντας ότι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος λαμβάνεται σωστά υπόψη.

Στο συμβούλιο συμμετέχουν, δηλαδή, στελέχη από την Greenpeace, την Google, καθώς και σύμβουλοι για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή από το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως αναφέρουν τα ιδρυτικά μέλη, «οι νεοφυείς επιχειρήσεις που μας ενθουσιάζουν περισσότερο είναι εκείνες για τις οποίες η δημιουργία εσόδων σημαίνει δραματική μείωση του άνθρακα από τις εκπομπές στον τομέα τους.

Συλλογικά, κάθε συμμετέχων στο Climate VC πρέπει να έχει έναν κοινό στόχο, να επιταχύνει την καινοτομία με μετρήσιμο άμεσο παγκόσμιο αντίκτυπο για να βοηθήσει στη διάσωση του πλανήτη και στη βελτίωση της ζωής για κάθε άτομο που ζει σε αυτόν».

Ο στόχος είναι τουλάχιστον δέκα από τις επενδύσεις να γίνουν επιτυχίες πλήρους κλίμακας, η καθεμία αφαιρώντας 10 μεγατόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως για μια δεκαετία, δημιουργώντας σωρευτικά αντίκτυπο γιγατόνων στην αποστολή για την κλιματική αλλαγή μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030.